Desi poate nu pare, alegerea corecta a geamurilor este o etapa foarte importanta in amenajarea locuintei tale. Este asadar necesar sa nu luam decizii pripite si sa ne documentam bine inainte sa scoatem banii din buzunar.

Investitita in ferestrele unei case este una pe termen lung. Chiar foarte lung in anumite cazuri, atunci cand alegerea a fost facuta cum trebuie. Nu doar ca este costisitor sa schimbam geamurile periodic, insa intregul proces presupune si numeroase batai de cap, deci ai toate motivele pentru a nu face concesii, indiferent care ar fi acestea.

Geamurile locuintei tale sunt cele care vor juca un rol foarte important in izolarea acesteia de mediul extern. Ele nu vor lasa frigul sa intre in timpul sezonului rece, respectiv caldurii in timpul verii. Poluarea fonica poate deveni si ea o problema de domeniul trecutului, lucru pe care il vei observa mai ales atunci cand stai intr-o zona intens circulata. Nu trebuie sa uitam nici de praful si poluarea de afara, care ne pot pune in pericol sanatatea.

Nu-i asa ca pana acum ti-am dat suficient de multe motive pentru a nu neglija acest aspect? O intrebare fireasca, pe care cu siguranta ti-o pui acum, este cum stii ca ai facut o alegere buna. Pana la urma toate geamurile arata la fel sau aproape la fel. Noi iti spunem ca sunt cateva criterii de care trebuie sa tii cont daca vrei sa te poti bucura de o alegere excelenta si pe termen lung. Vom vorbi mai multe despre aceste criterii in randurile urmatoare.

Un prim lucru pe care tu trebuie sa il ai in vedere este producatorul de la care alegi sa cumperi. Nu alege un producator doar pentru ca ti l-a recomandat un prieten sau o ruda (desi si aceste recomandari pot cantari in decizia pe care tu trebuie sa o iei) si nici pentru ca are preturile cele mai mici. Incearca sa il alegi pe cel care are cea mai mare vechime pe piata. Faptul ca a rezistat atat de mult timp fara a intra in insolventa sau a da faliment este o dovada a faptului ca lumea apeleaza la el si ca ofera servicii de calitate.

In momentul de fata cele mai cumparate si apreciate sunt ferestrele cu tamplarie PVC si geam termopan. Acestea ofera un bun raport calitate-pret, precum si o buna izolare, atat fonica, cat si termica.

Daca vrei ca ferestrele tale cu tamplarie PVC si geam termopan sa ofere o izolare excelenta, atunci afla ca trebuie sa optezi pentru unele care au cat mai multe camere de aer in interior. Ai de ales intre modele cu 3, 5, 6 sau chiar 7 camere de aer (aceasta din urma optiune fiind relativ nou pusa la dispozitie de catre producatori). Mai poti sa ai in vedere si grosimea sticlei – aici specialistii recomanda o grosime de cel putin 16 mm.

Nu trebuie sa uitam nici de profilul metalic din interiorul tamplarie, el avand inclusiv rol de armatura. Acesta trebuie sa aiba intre 1.2 si 3 mm, iar prezenta sa trebuie sa fie pe intregul perimetru al tamplariei. La fel de importanta, desi neglijate, sunt si elementele de inchidere si securitate a ferestrelor, alaturi de calitatea garniturilor de cauciuc care au rolul de a asigura o izolare completa.

Related posts

Cum tratam aparitia puntilor termice

Adina Meyers

De ce sa alegi unu semineu electric?

Adina Meyers

Vopsitul cu spray vs rola. Afla ce poti folosi mai usor in casa

Adina Meyers