Finisaje care scot bucataria din anonimat

19 aprilie 2016 , 5123 afisari

Bucataria, stim bine, este inima casei, iar in apropierea oricarei sarbatori, aceasta devine centrul de comanda. Ce ar fi ca anul acesta sa sarbatoresti Pastele intr-o bucatarie proaspat renovata, cu finisaje noi care s-o puna in valoare?

Citește si: Finisaje moderne pentru un living open space

Trebuie sa recunostem ca de cele mai multe ori bucatariile atrag prin designul mobilierului si accesoriile decorative. Mult mai rar aceasta incapere incanta prin finisaje. Si asta deoarece peretii sunt acoperiti cu banalele placi ceramice monocrome sau cu placi de sticla colorata, daca ne referim la peretele de deasupra blatului de lucru.

Din fericire, exista si alte solutii de finisare a peretilor, nu neaparat mai scumpe, insa mult mai spectaculoase. Una dintre acestea sunt placile de mozaic in stil mediteranean sau cu modele. De exemplu, daca mobilierul nu acopera peretele integral, acesta poate fi finisat cu placi de mozaic care sa ia forma unei flori, frunze etc. Efectul decorativ este incontestabil.

O alta varianta care poate fi luata in calcul sunt placile ceramice tip patchwork. Aceste finisaje pot reprezenta accentele de culoare ale amenajarii. Prin aspectul jucaus si foarte colorat, un perete finisat cu placi tip patchwork va atrage imediat privirile si, cine stie, poate si admiratia musafirilor.

Citește si: De ce este important chitul de rosturi și cum îl alegi

Odata ce ai ales si montat noile finisaje, fie ca vorbim de mozaic sau de placi ceramice, ai nevoie de o solutie care sa te ajute sa cureti rapid urmele renovarii, ca sa nu te prinda Pastele cu mizeria in casa.

Iti recomandam Keranet de la Mapei, o solutie pentru curatarea placilor ceramice in urma lucrarilor de montaj. Este foarte eficienta la curatarea sarurilor, eflorescentelor calcaroase, petelor de ipsos, urmelor de chituri de rosturi sau ale adezivilor pe baza de ciment. Solutia de curatare Keranet poate fi gasita sub forma de lichid, sau sub forma de pulbere concentrata pentru cazurile dificile.

Keranet are la baza un acid organic special care are avantajul de a fi foarte eficient impotriva petelor si eflorescentelor. Folosit in mod correct, Keranet nu deterioreaza rosturile dintre placile ceramice, nici daca sunt colorate, dar dizolva si indeparteaza eflorescentele care uneori se formeaza pe suprafata lor.

Citește si: Șapa potrivită pentru pardoseli intens circulate

Mod de aplicare

Inainte de a curata cu Keranet ai grija sa protejezi toate suprafetele care pot fi atacate de stropii de acid.

Citește si: Cum scapati de umezeala de la subsol

Daca suprafata ce trebuie curatata este foarte absorbanta (cotto toscano, placi ceramice poroase, beton, tencuieli etc.), inainte de aplicarea Keranet, trebuie sa umezesti foarte bine cu apa.

Poti aplica lichidul de curatare cu un mop sau o perie, lucrand pe fasii. Lasa produsul sa actioneze 5 minute, apoi freaca suprafata cu o perie sau cu un burete abraziv pentru a indeparta orice crusta ramasa si continua sa freci pana cand dispar toate petele.

Et voila! Bucataria ta cea noua este gata, frumoasa si curata. Tot ce mai ai de facut e sa te apuci de copt pasca!

Citește si: Soluții eficiente pentru reparații rapide
Loading...

Comentarii

Newsletter