Finisaje atipice pentru baie

07 iunie 2012 , 5696 afisari

Stiplex imprimat

Este perfect pentru un decor modern, neconventional chiar, datorita texturii si posibilitatilor nelimitate in ceea ce priveste alegerea modelului de imprimare. Acest tip de finisaj poate fi utilizat pentru a proteja peretii predispusi sa intre in contact cu apa, fiind impermeabil si usor de sters. Prezinta un mare avantaj, anume ca iti permite sa alegi singur imaginea pe care vrei sa o vezi pe perete, fie ca e vorba despre un peisaj, un element natural, o silueta, o forma abstracta sau detalii urbane.

Vopsea decorativa

A trecut moda placarii cu faianta a tuturor peretilor din baie, pe intreaga lor suprafata. In acest moment, tendinta este aceea de a lasa peretii mai putin expusi la apa, neacoperiti de placi ceramice. Astfel, ai posibilitatea sa realizezi un interior mai aerisit, apeland la vopsea lavabila simpla, alba, dar si sa decorezi peretii intr-o maniera originala. In acest scop, vopseaua decorativa este o alegere sigura. Cu ajutorul ei, poti obtine diferite efecte vizuale. De pilda, poti oferi peretelui texturi diferite, tente sidefate, luciri sau modele in relief. Pentru un aspect fresh si jucaus, utilizeaza culori simple, cu ajutorul carora realizeaza desene sau tipare, care sa scoata baia din anonimat. Partea buna este ca pe piata exista vopsele speciale pentru spatiile umede, cu care te poti juca in voie.

Pardoseala din lemn

Materialele naturale – in mod special lemnul – au „talentul” de a incalzi orice decor. Insa asta nu le-a asigurat „intrarea” in orice spatiu din locuinta. De pilda, inca ne mai confruntam cu reticente vizavi de utilizarea parchetului pentru finisarea unor incaperi ca baia si bucataria. Prima problema care ne vine in minte este rezistenta acestuia la umiditate. Daca se „umfla” sau se pateaza? Ei bine, afla ca exista modele de parchet special concepute pentru astfel de spatii. In baie poti opta pentru placi de parchet stratificat din lemn masiv, decking sau chiar pentru dusumea traditionala tratata cu un lac special. Acestea iti vor oferi posibilitatea sa creezi decoruri intr-o varietate de stiluri, de la clasic pana la rustic, pastrand autenticitatea.

Piatra naturala

Din aceeasi categorie cu lemnul, piatra naturala asigura interiorului un aer organic, natural. Nu este o idee asa noua, avand in vedere ca marmura, calcarul si granitul servesc de mult timp la finisarea bailor. Insa aspectul placilor este esential. In locul dalelor de dimensiuni mari, atent slefuite pentru a asigura un finish elegant, poti incerca o varianta cu aspect brut. Aceasta se potriveste intr-un interior modern si poate fi mixata la nivelul pardoselii atat cu corespondenta ei neteda, cat si cu placi ceramice sau parchet, in functie de look-ul vizat. Poti extinde gama de piatra naturala pana la ardezie sau chiar piatra de rau. Aceasta din urma implica insa un montaj mai complicat, din cauza formelor ei neregulate, spre deosebire de restul tipurilor enumerate, care se gasesc sub forma de placi gata de fixat pe perete.

Articol preluat din numarul de aprilie al revistei Domus

 

Loading...

Comentarii

Newsletter