Cum se aplica tencuiala decorativa pentru fatade

12 septembrie 2014 , 21603 afisari

Tencuiala decorativa poate rezista multi ani la fluctuatiile de temperatura, poate fi spalata sau reimprospatata cu vopsea lavabila. Una dintre principalele conditii este ca aceasta sa fie aplicata corect, respectand cerintele mentionate de producator.

Cum se calculeaza cantitatea de tencuiala

Pentru a stabili cantitatea necesara de tencuiala decorativa procedati astfel: inmultiti inaltimea fiecarui perete cu latimea lui si veti obtine suprafata in metri patrati. Apoi urmariti pe eticheta produsului ce suprafata acopera continutul unei galeti. Se recomanda sa cumparati mai multa tencuiala decat aveti nevoie pentru a fi siguri ca va ajunge, dar si pentru eventuale ajustari de final.

Tencuielile decorative au o durata de viata lunga, dar si rezistenta mare la conditii de mediu dificile.

Cerinte in aplicare

Chiar daca optati pentru o vopsea de calitate, rezultatul final poate fi compromis daca nu se respecta cerintele de pe eticheta produsului. In linii mari, trebuie avut in vedere urmatoarele: pregatirea corespunzatoare a suprafetelor pe care urmeaza sa aplicati tencuiala decorativa, respectarea recomandarilor pentru conditiile de clima atunci cand se aplica, precum si pregatirea tencuielii decorative, ca produs.

Aplicarea tencuielii decorative

Suprafetele pe care se aplica tencuiala decorativa trebuie sa fie rezistente, neprafuite, curate, uscate si degresate. Betonul si tencuielile noi se lasa obligatoriu cel putin 4 saptamani pentru uscare sau maturare, in caz contrar existand riscul ca bazicitatea cimentului din compozitia tencuielii sa distruga structura tencuielii, dar si a pigmentilor.

Acoperirile anterioare care prezinta desprinderi sau aderenta necorespunzatoare se repara, se niveleaza cu o masa de spaclu, apoi se amorseaza. Zonele reparate prin retencuire se lasa sa se usuce minim 3 zile, se slefuiesc, se desprafuiesc si se amorseaza.

Procedeul de aplicare cuprinde urmatoarele etape: intinderea, nivelarea si modelarea. Intinderea se face cu o gletiera din otel inoxidabil (pe o suprafata de cativa metri patrati), iar dupa aceea se strange surplusul de material si se niveleaza stratul pentru modelare.

Cand tencuiala nu se mai lipeste de gletiera urmeaza etapa de modelare (structurare). Cu o drisca din material plastic, tinuta in plan vertical, se poate structura modelul dorit.

Loading...

Comentarii

Newsletter