Tipuri de pardoseli recomandate pentru camerele de copii

25 februarie 2016 , 1664 afisari

Fiecare incapere are provocarile si dificultatile ei in amenajare, insa camera copilului necesita mai multa atentie in alegerea vopselelor, mobilierului si pardoselii, pentru a asigura micutului un mediu de viata sanatos si prietenos.

Citește si: DIY: 7 decoratiuni simple pe care le poti face de Valentine’s Day

Desi se numara printre primele optiuni ale parintilor, parchetul laminat nu reprezinta o alegere tocmai indicata, avand in vedere ca suprafata acestuia este alunecoasa. In plus, parchetul laminat contine formaldehida. Riscul alunecarii exista si la alte tipuri de parchet, cum ar fi cel exotic, lucios.

Insa optiuni exista. De exemplu, se poate opta cu incredere pentru pardoseli din rasini epoxidice, linoleum natural sau pluta. In cazul in care se doreste neaparat parchet, este recomandat ca acesta sa fie realizat din fibre vegetale (bambus) sau lemn natural (parchet masiv, parchet stratificat). Un alt tip de pardoseala recomandat pentru camera copiilor este cel din PVC deoarece prezinta o “moliciune” aparte, previne praful, murdaria si inmultirea bacteriilor.

Citește si: Ghivece si suporturi pentru plante din obiecte reciclate

Atentie!

Mocheta si covorul sunt considerate solutii optime de acoperire a pardoselii, insa acestea nu sunt atat de benefice pentru copiii mici. Mocheta si covoarele retin praful, chiar daca sunt aspirate constant, iar praful poate declansa alergii micutilor. Pentru a evita acest lucru, se poate alege un covor mic, care sa fie spalat mai des folosind detergenti ecologici.

Citește si: Cum sa transformi borcanele in aranjamente simpatice de primavara

Sursa foto: www.pinterest.com

Loading...

Comentarii

Newsletter