Tips-uri pentru montarea şi întreţinerea parchetului

17 februarie 2017 , 1290 afisari

De modul în care este montat şi întreţinut parchetul din lemn masiv va depinde aspectul estetic şi trăinicia sa pe termen lung. Dacă urmează să alegeţi acest tip de finisaj pentru pardoseala de acasă, luaţi în calcul sfaturile de mai jos:

Citește si: 5 finisaje atrăgătoare pentru pereții din bucătărie

1. Parchetul trebuie să fie în stare impecabilă atunci când îl montaţi. Ca atare, înainte de a începe procedurile de montare, verificaţi parchetul, pentru a nu prezenta deteriorări.

2. Spaţiul în care îl montaţi trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, pentru ca operaţiunea să fie bine realizată. Una dintre condiţii se referă la temperatură, care trebuie să fie constantă şi să nu depăşească 17-18 grade Celsius.

3. Suprafaţa pe care va fi montat parchetul trebuie să fie curată şi netedă. În cazul în care există pete de var sau vopsea, este indicat să le curăţaţi, iar abia după să aplicaţi şapa autonivelantă.

Citește si: De ce să alegeți o vopsea nontoxică

4. Pentru ca parchetul din lemn masiv să aibă un aspect frumos un timp îndelungat, este obligatoriu să-l întreţineţi doar cu produse de curăţenie destinate lemnului şi să evitaţi umezeala. De asemenea, pentru a preveni zgârierea lui, este indicat să amplasaţi  protectori sub picioarele obiectelor de mobilier.

Informaţii oferite de Atelierul de idei:

Citește si: Trenduri actuale în materie de pardoseli din lemn

Iulia Marin şi Carla Georgescu | Interior Designer

Mobil: 0741.908.509  |  0723.233.203 

E-mail: [email protected]

Citește si: Cum puteti reduce consumul de energie cu ajutorul vopselei

www.atelierul-de-idei.ro

www.facebook.com/Atelieruldeidei

Loading...

Comentarii

Newsletter