Soluţii pentru o placare rapidă a scării exterioare şi trotuarului

18 noiembrie 2016 , 8423 afisari

Toamna asta a venit parcă mai repede decât în anii anteriori, cu vreme instabilă şi temperaturi anormale perioadei. În noiembrie, termometrele arată frecvent temperaturi de iarnă. Cel mai probabil nu ai apucat să termini lucrările de renovare sau reparaţiile de la exteriorul casei.

Citește si: 5 finisaje atrăgătoare pentru pereții din bucătărie

Chiar şi lucrările mai mici, cum ar fi pavarea scării exterioare şi a trotuarului cu gresie îţi pot da bătăi de cap datorită vremii capricioase şi temperaturilor extrem de mici. Dar te încurajăm să nu renunţi la lucrările tale, pentru a întâmpina iarna cu toate treburile finalizate.

Având în vedere că nu finisezi în fiecare an treptele exterioare şi trotuarul, este important să te orientezi către plăci ceramice care fac faţă mediului exterior. Aşadar, primul sfat pe care ţi-l dăm este să alegi gresie de exterior care să întrunească principalele calităţi: rezistenţă la temperaturi scăzute, rezistenţă mecanică (la loviri sau greutăţi), rezistenţă la abraziune şi rezistenţă la uzură (specialiştii recomandă plăci de gresie pentru trafic mediu spre greu sau trafic intens, adică din categoria PEI 4 sau PEI 5).

Cum în cursul zilei avem mai rar temperaturi de peste 5 grade Celsius şi doar pentru câteva ore, este necesar un adeziv cu priză rapidă pentru placarea gresiei pe trotuar şi treptele scării exterioare. Recomandarea noastră este Granirapid de la Mapei, un adeziv îmbunătăţit, bicomponent, pe bază de ciment şi polimer lichid, pentru pardoseli supuse traficului intens/greu şi pietonabil în numai 3 ore de la aplicare. Cu alte cuvinte, lucrarea poate fi realizată în doar câteva ore, de exemplu, în mijlocul zilei, când sunt temperaturi mai blânde.

Citește si: De ce să alegeți o vopsea nontoxică

Adezivul Granirapid are aderenţă bună pe toate tipurile de suporturi şi poate fi folosit pentru lipirea plăcilor ceramice de orice fel (dar şi marmură, plăci din roci naturale), la interior şi exterior, chiar şi când vrei să faci o placare nouă peste una existentă din ceramică. Cu alte cuvinte, îl poţi folosi la orice fel de placare de la interiorul şi exteriorul casei, asta dacă ţi-ai pus în cap să termini toate reparaţiile casei până la prima zăpadă.

Spor la treabă!

Citește si: Trenduri actuale în materie de pardoseli din lemn
Loading...

Comentarii

Newsletter