Pardoseli din piatra naturala vs. artificiala

07 octombrie 2014 , 3776 afisari

Pardoselile din piatra transforma radical aspectul incaperilor, fiind preferate in special de persoanele care isi doresc spatii cu un aspect cat mai natural.

Acest tip de pardoseala este usor de asortat atat din punct de vedere cromatic, cat si al texturii, cu restul elementelor dintr-o camera. Piatra este mai frecvent utilizata pentru bucatarii, bai si holuri, dar interesul creste si pentru placarea altor incaperi, cum ar fi living sau dormitor. Materialele provin din roci naturale dure care pot fi finisate prin taiere, lustruire si frecare. Calitatea pardoselilor din piatra se imbunatateste daca sunt aplicate pe un strat suport rigid, de obicei o placa din beton.

Acest tip de pardoseala prezinta avantajul intretinerii facile, doar prin simpla spalare, precum si al rezistentei si impermeabilitatii. Drept dezavantaje se pot mentiona greutatea mare si temperatura rece pe care o intretine in incaperi.

Pardoseli din piatra artificiala

Cuprind pardoselile din beton de ciment turnat monolit, din mozaic turnat, din placi ceramice, din placi de beton mozaicate si din caramida. Deoarece au multe rosturi, creste probabilitatea patrunderii apei prin ele, ceea ce poate duce la o umezire persistenta a suportului.

 

Loading...

Comentarii

Newsletter