Parchetul laminat: caracteristici şi avantaje

24 februarie 2017 , 2099 afisari

Spre deosebire de cel din lemn masiv, parchetul laminat nu este realizat exclusiv din lemn, ci din aşchii lemnoase presate la o temperatură ridicată, peste care a fost turnat un strat de melamină care îl face rezistent la uzură. 

Citește si: 5 finisaje atrăgătoare pentru pereții din bucătărie

Foarte practic, uşor de montat şi întreţinut (rezistent la chimicale), acest tip de parchet este disponibil într-o mare varietate de modele şi culori, ceea ce înseamnă că poate fi integrat în orice decor. Finisajele lui pot reproduce esenţe de lemn natural sau pot prezenta diverse detalii decorative (forme de piatră). Aşadar, pe lângă aspectul funcţional, parchetul laminat oferă nenumărate beneficii de ordin estetic. În plus, poate fi înlocuit foarte uşor şi poate fi achiziţionat din magazinele de profil la preţuri mici.

În schimb, are o rezistenţă scăzută la umiditate şi o viaţă mai scurtă decât parchetul masiv sau stratificat, nu poate fi recondiţionat prin raşchetare şi nu este antifonic.

Citește si: De ce să alegeți o vopsea nontoxică

De reţinut!
- Parchetul laminat (numit impropriu parchet) este realizat din mai multe straturi de materiale fibrolemnoase: primul strat, rezistent la uzură, are în componenţă răşini melaminate; stratul decorativ este „responsabil” de decorul parchetului; stratul-suport conţine o fibră lemnoasă cu densitate înaltă/medie; stratul de stabilizare inferior, format dintr-un strat de melamină, conferă duritate şi stabilitate plăcii.
- Parchetul laminat poate fi de joasă şi înaltă calitate, în funcţie de: suportul pe care este aplicată folia de plastic, sistemul de prindere, absenţa sau prezenţa emisiilor de formaldehide.

Parchetul laminat de înaltă calitate poate reproduce fidel „desenul” lemnului. Cu alte cuvinte, din punct de vedere estetic, poate „concura” cu parchetul clasic.

Avantaje:

Citește si: Tips-uri pentru montarea şi întreţinerea parchetului

preţuri mici

montaj simplu

aspect plăcut

Citește si: Cum puteti reduce consumul de energie cu ajutorul vopselei

uşor de înlocuit

Informaţii oferite de Atelierul de idei:

Iulia Marin şi Carla Georgescu | Interior Designer

Citește si: 6 greseli care se fac la montarea placilor ceramice

Mobil: 0741.908.509  |  0723.233.203 

E-mail: [email protected]

www.atelierul-de-idei.ro

Citește si: De ce este foarte importantă hidroizolarea terasei

www.facebook.com/Atelieruldeidei

Loading...

Comentarii

Newsletter