Parchetul – o solutie mereu valabila

14 ianuarie 2010 , 699 afisari

Indiferent de nevoile si preferintele noastre, pe piata vom gasi cu siguranta macar un tip de parchet care sa ni se potriveasca.

Parchetul laminat

Foarte practic, usor de montat si intretinut, acesta este disponibil intr-o varietate de modele, ceea ce inseamna ca se poate adapta la orice decor. Finisajele parchetului laminat pot reproduce esente de lemn natural sau pot prezenta detalii decorative inedite, precum forme de pietre sau patternuri baroc.

In functie de materialele componente si de caracteristicile acestora, parchetul laminat a fost clasificat in parchet pentru trafic casnic (rezidential) si parchet pentru trafic comercial (nerezidential). Clasificarea a fost facuta pe baza testelor de laborator referitoare la: rezistenta in timp, rezistenta la impact, rezistenta la jarul de tigara, rezistenta la umezeala, la patare, efectul pe care il are greutatea mobilierului asupra suprafetei, aderenta si grosime.

Parchetul din lemn natural

"Lemnul este unic, datorita caracteristicilor sale, conferind incaperilor eleganta, caldura si personalitate. In functie de materialul din care e executat stratul de uzura, exista mai multe tipuri. O pardoseala se potriveste unui spatiu daca indeplineste urmatoarele calitati: aspect placut, eficienta economica, rezistenta la uzura, capacitate de izolare termica si fonica, impermeabilitate la apa si vapori de apa, durabilitate in timp, intretinere usoara, elasticitate si proprietati antiderapante.

Parchetul din lemn masiv ofera o izolare termica foarte buna, in primul rand datorita grosimii sale mai mari decat in cazul celorlalte variante. Tratat corespunzator, lemnul poate fi folosit si pentru acoperirea podelelor din zone cu umiditate mai ridicata, precum baia sau bucataria. Parchetul exotic – din bambus, merbau, ipe, teck, wenge, tauari, guatambu si ovengkol – este durabil si rezista la umiditate si la diverse tipuri de insecte si viermi. Elegant, acesta rezita la trafic intens, putand fi montat in holuri de acces, bucatarii, dormitoare, sufragerii si chiar sali de joc, in conformitate cu fisa tehnica a fiecarei esente.

Parchetul  stratificat este realizat din foite de lemn lipite (~15 mm grosime), este estetic, modern si rezistent. Panourile se imbina nut-feder sau lock-connect si sunt finisate cu lacuri ecologice/uleiuri speciale pentru pardoseli.

Avantajele acestui tip de parchet sunt urmatoarele: este foarte bine uscat; dispunerea perpendiculara a straturilor nu-i permite sa lucreze in timp; dupa ani de folosire, stratul de uzura poate fi slefuit si relacuit; rezistenta la zgariere este aceeasi ca a parchetului masiv; in cazul unor deteriorari usoare, poate fi reconditionat; este compatibil cu incalzirea prin pardoseala si poate fi montat inclusiv in bai (anumite esente, special tratate).

Un dezavantaj al parchetului stratificat este acela ca nu poate fi raschetat de multe ori, ceea ce inseamna ca durata de viata este redusa semnificativ."

Loading...

Comentarii

Newsletter