Parchet dublu sau triplustratificat?

27 aprilie 2015 , 1849 afisari

In alegerea celui mai potrivit tip de parchet pentru casa intra numeroase variabile: material, culori, pret, modalitate de montare etc. In ceea ce priveste parchetul laminat si masiv, lucrurile par clare, insa apar confuzii atunci cand vine vorba despre parchetul stratificat.

Parchetul stratificat este in majoritatea cazurilor slefuit si lacuit si nu mai necesita o alta operatie decat montajul. Panourile se imbina nut-feder sau lock connect si sunt finisate cu lacuri/uleiuri speciale pentru pardoseli. Dispunerea perpendiculara a straturilor nu-i permite sa lucreze in timp, iar dupa ani de folosire, stratul de uzura poate fi slefuit si relacuit. Rezistenta la zgariere este aproximativ aceeasi ca a parchetului masiv.

Citeste si: Ce tip de parchet aleg romanii pentru amenajarea locuintei

Parchetul stratificat se gaseste pe piata in doua variante: dublustratificat si triplustratificat. Cel dintai este realizat din doua straturi de lemn, cu fibre incrucisate si prelucrate pentru o imbinare perfecta. Parchetul triplustratificat este format din trei straturi de lemn: primul strat este finisat, iar urmatoarele doua straturi (din aceeasi categorie de lemn ca si primul) nefinisate.

Citeste si: Parchet laminat sau stratificat?

Parchetul triplustratificat este mai stabil decat cel dublustratificat si, prin urmare, mai scump. Pentru o incapere prevazuta cu incalzire prin pardoseala, este de preferat alegerea parchetului stratificat datorita grosimii si stabilitatii, caracteristici care fac posibila montarea pe orice suport. 

Citeste si: Ce fel de parchet alegeti?

Loading...

Comentarii

Newsletter