Ce tip de pardoseala alegi in bucatarie. Partea II

24 octombrie 2014 , 1722 afisari

O pardoseala din lemn emana „caldura” si creeaza un decor intim. In cazul in care bucataria si livingul sunt de tip open space, iar livingul are pardoseala din parchet, este indicat sa optezi pentru acelasi tip de finisaj si in bucatarie, pentru a obtine un look unitar.

O alternativa la parchetul clasic este cel laminat, usor de montat si accesibil ca pret. Insa, atunci cand parchetul se afla permanent in contact cu umezeala poate dezvolta dedesubt mucegai si bacterii. Pentru a evita astfel de situatii, alege un parchet special conceput pentru spatii umede.

Parchetul pietrificat este creat special pentru baie si bucatarie. Inovatia consta in compactarea compozitiei pe straturi, precum si intr-o garnitura ce permite etansarea placilor dupa montaj.

Un alt tip de parchet potrivit pentru spatii umede este cel stratificat deoarece este foarte bine uscat, iar dispunerea straturilor compactate nu-i permite umezelii sa lucreze in timp. Stratul de uzura poate fi slefuit si lacuit ulterior. 

Parchetul triplustratificat din bambus este rezistent la umezeala si recomandat in incaperi precum baia si bucataria. Lemnul de bambus rezista mai bine la conditii de umiditate crescuta datorita densitatii si elasticitatii.

Loading...

Comentarii

Newsletter