Soluții eficiente pentru reparații rapide

11 mai 2016 , 1677 afisari

Prin casă tot timpul e ceva de făcut. Ar fi minunat dacă nimic nu s-ar strica, dar uite că iar ai tras prea tare de ștecher și aproape că ai smuls priza din perete, în boxa de la demisol a început să fie umezeală și parcă nici ramele ferestrelor nu mai sunt ce-au fost odată și ar trebui schimbate cu unele noi, mai bune.

Citește si: Finisaje moderne pentru un living open space

Atunci când trebuie să faci o reparație rapidă, cum ar fi să fixezi o priză sau o doză electrică, să cimentezi un traseu pentru cabluri, să oprești micile infiltrații de apă sau să fixezi tocuri de uși sau rame de ferestre ai nevoie de o soluție eficientă.

Recomandarea noastră este să încerci Lampocem de la Mapei, un mortar cu întărire rapidă și contracții controlate, special creat pentru reparații și fixări.

Citește si: De ce este important chitul de rosturi și cum îl alegi

Lampocem cimentează rapid elementele de orice natură, pe suprafețe suport verticale sau orizontale, din beton sau zidărie. Timpul de întărire este foarte scurt: 3 minute, la +20°C.

La numai câteva ore de la aplicare, liantul are o rezistență mecanică înaltă, cu contracții dimensionale insesizabile, iar aceste caracteristici se mențin o perioadă lungă de timp.

Pentru orice reparație poți să apelezi la ajutorul unui meșter, însă dacă vrei să-ți încerci abilitățile de bricoler și să economisești niște bani, iată câțiva pași simpli ca să te descurci singur:

Citește si: Șapa potrivită pentru pardoseli intens circulate

1. Pregătește suportul. Ai grijă să fie curat, fără praf, fără părți deteriorate sau în fază de desprindere. Locul în care vei aplica mortarul trebuie curățat și udat bine, în special dacă suprafața e foarte absorbantă, cum e cazul zidăriei mixte și a cărămizii.

2. Pregătește amestecul. Peste 1 kg de Lampocem se toarnă apă continuu și se amestecă manual, cu mistria, până când obții o pastă perfect omogenă.

3. Aplică amestecul. Ai grijă să-l aplici repede, altfel se întărește!

Citește si: Cum scapati de umezeala de la subsol

Pentru fixarea balamalelor, trebuie să umpli locașul cu Lampocem și apoi să inserezi elementele de prindere. La final finisezi cu mistria.

Pentru aplicarea tocurilor ușilor, ferestrelor și a ramelor de orice tip, poziționează tocul și umple locașurile de ancorare cu Lampocem, apoi finisează cu mistria. Va trebui să ții tocul imobilizat timp de câteva ore.

Pentru oprirea infiltrațiilor cu debit redus de apă, pregătește amestecul, apoi așteaptă câteva minute până începe să se întărească. În acel moment  îl aplici în locul prin care iese apa și ții apăsat cu mâna până când are loc priza totală a materialului. Ai grijă să porți mănuși!

Citește si: Cea mai buna hidroizolatie pentru terasa casei tale

Simplu, nu-i așa? Acum te poți lăuda că ți-ai făcut singur reparațiile prin casă, iar prietenii îți vor spune că ești un bun gospodar!

 

 

Citește si: Finisaje care scot bucataria din anonimat

 

 

 

Citește si: Rolul placilor ceramice in estetica incaperii

 

Loading...

Comentarii

Newsletter