Piatră naturală pentru casa de la munte

25 mai 2016 , 2580 afisari

Placarea fațadei cu piatră naturală nu este o noutate. Dimpotrivă, se practică de mult timp și reprezintă o soluție care cu greu ar putea fi contraindicată, deoarece oferă o bună eficiență din perspectiva protecției la intemperii și este extrem de rezistentă în timp.

Citește si: Finisaje moderne pentru un living open space

Cu acest tip de placare puteți merge pe un stil rustic, folosind piatra naturală de carieră, într-o formă neprelucrată, care se potrivește mai ales caselor din zonele montane.

Dacă vreți mai multă eleganță, atunci puteți alege o placare cu granit sau travertin. Este ceva mai scumpă, însă merită efortul financiar. Aceste materiale sunt recunoscute pentru rezistența și frumusețea lor.

Montarea pietrei naturale nu este foarte dificilă, putându-se aplica direct pe suprafața peretelui, cu ajutorul unui mortar special. Având în vedere că în zonele montane temperaturile variază mult între zi și noapte, recomandarea noastră este să folosiți Adesilex P9, de la Mapei. Acesta este un adeziv pe bază de ciment, foarte rezistent la variații mari de temperatură: -30 + 90°C, cu nivel ridicat de aderență, astfel că puteți avea siguranța că plăcile nu vor aluneca, chiar dacă au o greutate mare.

Citește si: De ce este important chitul de rosturi și cum îl alegi

În plus, adezivul este foarte versatil și îl puteți folosi atât la exterior, cât și la renovările interioare, de pildă pentru placarea peste o pardoseală existentă din ceramică.

Adesilex P9 se poate aplica pe pereți tradiționali sau tencuieli pe bază de ciment, pe zidărie din bolțari de BCA (la interior), pe suport de ipsos sau anhidrit (tratat în prealabil cu amorsă), pe gips carton, șape pe bază de ciment (maturate și uscate) sau pe pereți vopsiți (tot la interior), cu condiția ca vopseaua să fie bine fixată și aderentă.

Citește si: Șapa potrivită pentru pardoseli intens circulate

Adezivul are aderență perfectă pe toate materialele utilizate în mod normal în construcții. Plăcile de finisaj se montează presându-le bine cu mâna. În condiții normale de temperatură și umiditate, timpul deschis (adică perioada de timp în care adezivul întins pe suport are aderență la plăcile de finisaj) este de aproximativ 30 de minute.

Acestea fiind spuse, nu putem decât să vă dorim casă (cu fațadă) de piatră, că-i mai bună decât toate!

 

Citește si: Cum scapati de umezeala de la subsol

 

 

 

Citește si: Cea mai buna hidroizolatie pentru terasa casei tale
Loading...

Comentarii

Newsletter