De ce este important chitul de rosturi și cum îl alegi

15 iulie 2016 , 2558 afisari

Chitul de rosturi este responsabil pentru aspectul final într-o amenajare cu plăci ceramice. Din punct de vedere estetic, dar și practic, alegerea lui este la fel de importantă ca alegerea plăcilor. Chitul se alege în funcție de încăpere, de mediu – interior sau exterior, cu grad ridicat de umezeală sau nu – în funcție de mărimea plăcilor și de distanța ce urmează a fi lăsată între ele. Prețul e și el un factor important. Un chit prea ieftin nu va fi de calitate, iar repararea problemelor generate de folosirea lui e mai costisitoare decât dacă iei din start unul bun.

Citește si: Finisaje moderne pentru un living open space

Cu un chit potrivit te asiguri că în timp nu vor apărea pete negre, mucegai, plăcile nu se vor desprinde și nu se vor fisura.

Lățimea rosturilor ține de gusturi, însă tendințele actuale propun un chit cât mai discret. În general, un chit mai lat e potrivit în amenajările rustice, în timp ce unul mai fin arată bine în cele contemporane.

Pentru un efect unitar, ton pe ton, culoarea chitului trebuie să fie cât mai apropiată de cea a plăcilor. Însă poți opta și pentru o culoare de contrast, mai ales că pe piață există o mare varietate de culori.

Citește si: Tot ce trebuie să știi despre placările ceramice

Dacă vrei să-ți amenajezi baia în stil modern, îți recomandăm Keracolor FF de la Mapei. Acesta este un chit îmbunătățit, pentru rosturi de până la 6 mm, pe bază de ciment, pentru interior și exterior, cu efect de respingere a apei – prin tehnologia Drop Effect. Aceasta presupune adăugarea în amestec a unor aditivi speciali de hidrofobizare, ce dau chitului de rosturi proprietatea de efect de respingere a apei, asigurând în acest fel o curățare mai ușoară și o excelentă durabilitate în timp.

Keracolor FF este potrivit pentru pentru plăci de faianță (bicottura), gresie (monocottura), klinker, gresie porțelanată etc., plăci din roci naturale (marmură, granit, plăci de piatră compozită), mozaic de sticlă sau de marmură.

Citește si: Relaxare la piscină, în curtea casei

Dacă în schimb vrei să lași o distanță mai mare între rosturi, poți folosi cu încredere Ultracolor Plus, tot de la Mapei. Acesta este un chit de rosturi îmbunătățit, cu uscare rapidă, pe bază de ciment, pentru interior și exterior, rezistent la mucegai – grație tehnologiei BioBlock cu particule organice - și cu efect de respingere a apei – prin tehnologia Drop Effect, pentru rosturi de până la 20 mm. Despre cum poți crea un efect WOW în sala de baie cu ajutorul acestui chit am mai scris aici.

Așadar, te-ai hotărât? Tu ce chit de rosturi preferi? 

Citește si: Piatră naturală pentru casa de la munte
Loading...

Comentarii

Newsletter