Transformare radicală: de la o construcţie abandonată la o casă ca-n poveşti

15 iulie 2016 , 2367 afisari

În fiecare oraş se găsesc case vechi cu arhitectură frumoasă, dar care sunt trecute cu vederea deoarece nu beneficiază de atenţia şi îngrijirea cuvenită.

Citește si: Obiectele absolut necesare într-o casă de vacanţă

O casă uimitoare în stil gotic, dar lăsată în paragină se afla în Shelburne Falls, MA. Locuinţa datează din 1868, dar a fost salvată abia în 1982, când a fost achiziţionată de Harriet Paine, actuala proprietară. Construcţia arăta dezastruos şi avea nevoie de multe îmbunătăţiri, dar Harriet a văzut potenţialul şi frumuseţea ei. Casa beneficia o verietate de ferestre vechi combinate, dar cu putregai. De asemenea, deoarece nu existau ferestre la pivniţă, de-a lungul timpului s-a strâns foarte mult gunoi, ceea ce o făcea de-a dreptul respingătoare. Iată o imagine cu locuinţa înainte de restaurare:

Renovarea acestei case include şi o frumoasă poveste de dragoste. În cei 10 ani de restaurare, Harriet a angajat un pictor profesionist, cu care s-a căsătorit mai târziu. Toate elementele distinctive ale stilului gotic se regăsesc aici, inclusiv detalii arhitecturale fanteziste, frontoane gemene şi ferestre arcuite, toate aduse la viaţă prin vopsirea lor în culori distincte.

Citește si: Curăţenia în casă în 8 paşi necesari

Restaurarea a inclus şi adăugarea unui acoperiş nou din cupru. Însă nu doar exteriorul casei a fost schimbat radical. Restaurarea interioară a fost realizată în aşa fel încât să păstreze farmecul autentic al locuinţei: de la tapetul specific perioadei în care casa a fost construită şi până la podelele din lemn masiv. Toate aceste detalii oferă casei un aspect şi un farmec unic.

Citește si: Renovarea băii în timp record

În prezent, această casă superbă este de vânzare (cu suma de 750.000 de dolari), împreună cu terenul din jur, un iaz, un studio şi o căsuţă de joacă în ton cu casa principală.

Citește si: Start la programul ”Casa Verde”: românii pot depune dosarele începând cu 10 octombrie

Pentru mai multe imagini cu această casă uimitoare accesează galeria foto.

Sursa foto: www.housebeautiful.com

Loading...

Comentarii

Newsletter