Apartament complet renovat intr-o singura luna

19 august 2009 , 4725 afisari

Apartamentul in care s-au facut lucrarile de renovare pe care urmeaza sa le prezentam, are aproximativ 50 mp si a fost achizitionat de actualii proprietari in anul 2001. In tot acest timp locuinta nu a cunoscut niciun fel de imbunatatire, cu exceptia zugravirii peretilor.

In felul acesta disconfortul a fost redus la minim, iar lucrarilor au fost finalizate in patru saptamani.

In living pardoseala era finisata cu linoleum lipit direct pe planseul din beton. Acesta a fost dezlipit, iar pe pardoseala a fost turnat un strat de sapa din ciment si nisip pentru obtinerea unei suprafete plane.

Logia care se afla in prelungirea livingului a fost integrata in aria utila a acestuia. Peretii laterali ai logiei, impreuna cu plafonul si pardoseala acesteia au fost termoizolate. Pentru pereti si pardoseala s-a folosit vata minerala de sticla si placi de gips-carton, iar pe pardoseala au fost asezate placi de polistiren extrudat peste care a fost turnata sapa.

Dormitorul apartamentului este amplasat pe colt, motiv pentru care se impunea termoizolarea celor doi pereti exteriori. In acest scop a fost construit un schelet metalic, placat cu  gips-carton. Intre placi si perete a fost introdus un strat de vata minerala de sticla.

Caloriferul din fonta a fost inlocuit cu unul nou, din otel. Conductele care il deservesc au fost schimbate cu tevi din polipropilena cu insertie. Coloanele de incalzire au fost mascate prin construirea in jurul lor a unui volum din profile metalice si gips-carton. In zona superioara a acestuia a fost practicat un orificiu in care a fost montat un gratar pentru gurile de aerisire. Solutia are drept scop recuperarea caldurii degajate de coloanele de incalzire. 

Loading...

Comentarii

Newsletter