4 greseli frecvente in amenajarea dormitorului

13 februarie 2017 , 1787 afisari

Deoarece dormitorul nu isi deschida usa prea des spre ochii vigilenti ai vizitatorilor, de multe ori neglijam amenajarea sa. Cu toate acestea, chiar daca dormitorul este “doar” acel loc in care dormim, realitatea este ca ne petrecem acolo o treime din viata. Am identificat 4 greseli comune care se fac din neatentie la amenajarea dormitorului si povestim despre ele impreuna cu mici solutii pentru repararea lor rapida.

Citește si: Cum mobiliezi o bucătărie mică de la bloc

Alegerea gresita a noptierei

Cand alegi noptiera, primele aspecte pe care le iei in calcul sunt design-ul (forma, materiale, culori) si capacitatea de depozitare (rafturi, sertare, suprafata), insa nu si inaltimea sa. Desi la prima vedere nu pare a fi important, o noptiera cu inaltimea bine aleasa poate sa-ti transforme complet timpul constient petrecut in dormitor.

Inaltimea optima a noptierei este cea care se apropie de inaltimea la care se afla fata superioara a saltelei, astfel incat sa nu te lovesti de obstacole sau sa pipai in gol atunci cand iti doresti sa iei paharul de apa, de exemplu, somnoros fiind.

Citește si: Amenajarea ieftina a unui balcon de 4mp in stil provensal

Limitarea optiunilor de iluminare

Sa nu care cumva sa crezi ca dormitorul n-are nevoie de un iluminat mai complex pentru ca in majoritatea timpului petrecut acolo este intuneric. Pentru a avea un ciclu sanatos de somn, trezirea trebuie sa fie indusa treptat de lumina naturala care patrunde in camera dimineata. Draperiile grele sunt potrivite pentru un somn de pranz sau pentru acele dimineti tarzii de weekend, insa in timpul saptamanii trebuie sa lasi lumina sa-si faca loc in interior.

In ceea ce priveste lumina artificiala, dormitorului nu ar trebui sa-i lipseasca, pe langa sursa generala de iluminat, lumina ambientala si cea pentru citit. Acestea din urma trebuie sa poata fi stinse de la nivelul noptierei, fara a fi nevoie sa te dai jos din pat.

Optional, insa deosebit de comod, este sa ai o lumina slaba de veghe, pornind din dormitor pana in camera de baie, astfel incat sa nu fie nevoie sa aprinzi lumina in timpul noptii, deranjandu-ti astfel ciclul de somn. In dormitor poti monta o astfel de lumina sub pat.

Citește si: Fă turul bucătăriei unde tapetul este vedeta

Pozitionarea gresita a covoarelor

Deseori, covorasul pentru dormitor se amplaseaza doar dupa criterii estetice, lucru firesc de altfel. Insa acest covor are si un rol functional foarte bine definit, si anume acela de a pune picioarele pe o suprafata calda atunci cand ne dam jos din pat. Asadar, daca ai doar un singur covoras, acela trebuie pus neaparat pe partea laterala a patului.

Citește si: Toate motivele pentru care trebuie să îți amenajezi o bucătărie rustică

Ignorarea principiilor de baza feng-shui

Pozitia ideala a patului in dormitor este cea promovata inclusiv de metodele feng-shui. Nu spunem sa muti toate obiectele din dormitor conform practicilor antice chinezesti, insa patul trebuie pus in pozitia de comanda, adica intr-un punct cat mai indepartat de usa care sa-ti permita, insa, sa observi pe oricine intra in incapere. Daca spatiul iti permite, nu amplasa patul in colt, ci permite un culoar de trecere pe 3 laturi ale sale.

Sursa foto: www.apartmenttherapy.com

Sursa foto: www.houzz.com

Citește si: Cauți idei pentru amenajarea unui dormitor matrimonial? Iată-le pe cele mai romantice
Loading...

Comentarii

Newsletter