Dormitorul noului nascut

17 noiembrie 2010 , 571 afisari

De aceea amenajarea dormitorului bebelusului presupune mult studiu in asa fel incat cel mai bun loc al locuintei sa ii poata fi destinat.  Asa ca, inca de dinainte de a se naste va trebui sa incerci sa ii amenajezi cat mai bine camera.
Uitati de superstitii si amenajati-i celui mic camera cel putin cu cateva luni inainte de a se naste pentru ca venirea pe lume a micutului sa nu va ia prin surprindere la acest capitol. Cu toate acestea, incercati sa stabiliti dinainte un anumit plan de amenajare in asa fel incat totul sa poata fi in conformitate cu stilul locuintei, confortul acesteia, dar si cu bugetul.

Fie ca va decideti sa ii amenajati „culcusul” in camera dumneavoastra, fie intr-o camera separata va trebui sa aveti stabilit de dinainte atat locul, cat si obiectele ce ii sunt necesare acestuia. Dupa ce v-ati decis la amplasament incercati sa studiati cu atentie luminozitatea camerei, dar si gradul de umezeala al acesteia pentru a feri copilul de razele nepoftite ale soarelui in zilele calduroase ale verii, dar si de umiditate.

Inainte de a merge la cumparaturi incercati sa faceti o lista cu necesarul camerei si stabiliti o ordine de prioritati in functie de buget. Totul va trebui sa fie ca la carte inainte cu o saptamana de a se naste bebelusul pentru a putea face ultimele retusuri acolo unde este cazul. Cu toate acestea, obiectele de mobilier, dar si zugraveala peretilor va trebui sa fie gata in acest moment. Pana la sosirea celui mic, asigurati-va ca ati permis aerisirea necesara dupa renovare in asa fel incat copilul sa nu poata inhala anumite particule daunatoare.

Stilul camerei va putea fi ales in functie de preferinte. Puteti opta pentru tonuri calde, de galben, dar si pe tonuri de alb, roz sau albastru, cu mobilier asortat. Stilurile mai indraznete nu trebuie excluse de pe lista voatra de preferinte. Asa ca, poti crea in camera bebelusului tau anumite explozii coloristice combinate cu mobila la fel de indrazneata. Asa ca, nu trebuie sa va opriti la prima oferta expusa de magazinele de profil – incercati sa gasiti ceea ce credeti ca i s-ar potrivi celui mic.

Nu trebuie sa uitam de desenele pe perete in nuante destul de bine definite, totul pentru ca bebelusul sa se poata bucura inca din prima clipa de o astfel de priveliste. Cu toate acestea, daca veti opta pentru varianta tapet nu incercati sa il adaptati varstei bebelusului de la nastere. In curand acesta va creste, iar tapetul cu papusi Barbie va trebui foarte repede inlocuit. Incercati tonuri cat mai neutre pentru a imbina utilul cu placutul.

Loading...

Comentarii

Newsletter