O solutie WOW pentru bucataria ta la care nu te-ai gandit

20 martie 2017 , 1430 afisari

Depozitarea fructelor si legumelor este intotdeauna o problema in bucatarie. Majoritatea dintre noi le pune in fructiere sau cosuri, insa in felul acesta se foloseste destul de mult spatiu de pe blatul de lucru. Cum nu se recomanda depozitarea lor in frigider, avem o solutie care nu numai ca este eficienta, dar te ajuta si in design-ul bucatariei. 

Daca stilul in care ti-ai amenajat bucataria nu este ultra luxos, aceasta solutie se poate preta cam pentru majoritatea tipurilor de decor. Este vorba despre sertarele in forma de lazi din lemn. Acestea sunt potrivite in primul rand datorita materialului din care sunt realizate. Ai observat ca atunci cand uiti fructele sau legumele intr-o punga de plastic, chiar daca aceasta este deschisa, se aduna umezeala pe zona de contact cu materialul organic? In timpul degradarii, plantele elibereaza caldura, iar aceasta genereaza condens care nu poate intotdeauna sa fie eliminat prin aerisire. Celuloza, fie ea sub forma de lemn sau hartie, poate absorbi acest exces de umezeala.

Sertare de lemn pentru depozitarea fructelor si legumelor

Mai mult, un sertar de lemn de genul acesta are goluri prin care se poate aerisi spatiul, prelungind viata legumelor si fructelor. In plus, le fereste de lumina, si ea fiind unul dintre factorii care accelereaza procesul de degradare.

Din punct de vedere al design-ului, sertarele din lazi de lemn pot sa adauge o textura interesanta bucatariei tale si pot da un accent rustic, destul de apreciat in amenajarile interioare contemporane. Le poti pune ca inlocuitor al unor sertare existente sau in acele zone in care mobilierul tau de bucatarie are rafturi adanci.

La magazinele de bricolaj sau la cele de amenajari interioare se gasesc astfel de lazi pe care le poti cumpara, dar numai dupa ce ai masurat spatiul disponibil. Altfel, un alt avantaj este faptul ca ti le poti realiza singur, acasa, exact dupa dimensiunile de care ai nevoie. Se utilizeaza materiale ieftine, iar pasii sunt suficienti de simpli incat sa se transforme intr-un proiect de weekend, impreuna cu intreaga familie.

Pentru acest proiect de bricolaj ai nevoie doar de scanduri de lemn, cateva cuie sau suruburi pentru lemn si adeziv pentru lemn (optional). Le poti pune direct asa intr-un spatiu liber sau, pentru a proteja mobilierul, poti monta inainte doua corniere metalice. Daca vrei sa-ti fie si mai comod sa ajungi la fructele depozitate, ai si optiunea de a monta un sistem de glisare cu rotita si sina speciala.

Pont: Daca ai grija sa folosesti o foaie de hartie ca suport, poti inlocui lemnul cu metal sau chiar cu plastic, in functie de stilul incare este amenajata bucataria ta. De asemenea, poti realiza fronturi la comanda, similare cu restul mobilierului, singura conditie este sa asiguri spatiu de aerisire suficient.

Sursa foto: www.pinterest.com

Loading...

Comentarii

Newsletter