Cum alegi masa si scaunele pentru bucatarie

07 octombrie 2009 , 4376 afisari

Masa

Rezistenta reprezinta poate cel mai important aspect in alegerea unei mese de bucatarie. Asadar, fa un mic test in magazin pentru a verifica in ce masura este solida: apasa cu podul palmei sa vezi daca suporta greutatea corpului.

Daca te hotarasti sa cumperi masa separat de mobilier, cauta un model care sa se potriveasca cu celelalte corpuri de mobilier, ca material, design si culoare.

Scaunele

Se numara printre cele mai utilizate piese de mobilier dintr-o casa. Alegerea acestora trebuie sa aiba in vedere stilul bucatariei, culoarea si materialul mobilierului din aceasta incapere.

Dimensiunile scaunelor se aleg astfel incat sa nu ocupe prea mult spatiu, dar si sa fie confortabile pentru cei care le utilizeaza. Se recomanda ca sezutul sa fie la o inaltime cuprinsa intre 45 - 50 cm (la o masa cu inaltime de 78-80 cm).

Taburetele pot avea unul, trei sau patru picioare si se pot tine sub masa cand nu este nevoie de ele. De regula, sunt rotunde sau patrate, iar unele au inaltime reglabila si suport pentru picioare. In ceea ce priveste materialul, taburetele au structura metalica sau de lemn. Partea pentru sezut este realizata din plastic, material textil sau piele. Taburetele din lemn sunt mai grele decat cele din plastic, dar mai rezistente in timp. 

Loading...

Comentarii

Newsletter