Bucatariile longitudinale – cum ne descurcam cu ele?

05 februarie 2013 , 1007 afisari

Asadar, este adevarat ca o incapere longitudinala exclude din start crearea unei zona de dining, insa incercati sa vedeti partea buna a lucrurilor: extra spatiu de stocare datorita amenajarii pe verticala.

Asadar, amenajarea bucatariei longitudinale presupune amplasare pe cei doi pereti paraleli a unor corpuri de mobilier, atat de sine statatoare, cat si suspendate. In mod normal, pe de-o parte, veti avea chiuveta incorporata si, pe de cealalta parte, plita/aragazul, din motive tehnice. Insa, exista si varianta in care cele doua se regasesc pe aceeasi parte, oferind astfel un blat de lucru generos vis-a-vis. Un alt avantaj al acestui tip de bucatarie este multifunctionalitatea spatiului, daca putem spune asa, in sensul ca accesul catre toate ustensilele, sertarele, etc., se face rapid. Practic, ai totul in imediata apropiere.

Tinand cont de faptul ca cei doi pereti reprezinta „toata” bucataria noastra, trebuie sa va gestionati foarte bine metri patrati, astfel incat sa aveti atat spatii de lucru eficiente, cat si spatii de stocare a ingredientelor, veselei, etc, intrucat o debara/camara nu intra in discutie in acest caz. Astfel, se apeleaza la diferite sisteme de prindere, montate la nivelul peretilor, polite sau corpuri suspendate inchise, ce ating de cele mai multe ori tavanul .

Pentru a evita senzatia de sufocare, alternati materialele si finisajele. De exemplu, folositi sticla transparenta sau opaca in cazul mobilierului, pentru ca atmosfera sa nu fie prea incarcata din cauza lemnului. Daca sunteti o persoana organizata, puteti alege varianta politelor care, de asemenea, contribuie la ideea de spatiu „aerisit”.

Din punct de vedere cromatic, nu prea exista exceptii, desi culorile neutre sunt cele recomandate. Aveti grija, mai degraba, ca stilul de amenajare din bucatarie sa se potriveasca cu restul locuintei.

 

 

Loading...

Comentarii

Newsletter