Bucatarie inclusa in zona de zi

15 august 2011 , 916 afisari

Avantajul principal al acestei solutii este dat de crearea unui spatiu comun pentru zona de zi care inglobeaza functiuni diverse: de la zona de relaxare, pana la bucatarie si loc de luat masa. Reunirea tuturor acestor functiuni in acelasi spatiu deschis al locuintei face ca, pe parcursul unei zile, familia sa petreaca mai mult timp impreuna.

Trebuie sa mentionam faptul ca sunt si proprietari care, chiar daca recunosc avantajele in plan estetic ale acestei solutii, prefera sa nu o adopte in propria locuinta, din cauza unor consecinte secundare, cum ar fi raspandirea mirosurilor specifice bucatariei in toata locuinta.

In cazul reamenajarii pe care o prezentam aici, solutia bucatariei deschise aproape ca s-a impus de la sine. Aceasta pentru ca, asa cum am precizat in materialul anterior, structura familiei a condus la necesitatea amenajarii unui numar de trei dormitoare, unul dintre ele in chiar livingul apartamentului. In faza a doua a proiectarii, s-a constatat ca a ramas o suprafata de 35 mp care trebuia sa fie distribuita livingului, bucatariei si vestibulului.

O izolare completa a acestor incaperi ar fi condus la un anumit deficit de functionalitae in zona de acces a apartamentului si ar fi generat carente de ordin estetic intregului ansamblu. De aceea, s-a decis ca aceasta zona sa ramana deschisa, ea urmand sa fie amenajata conform cu functiunile specifice fiecareia din cele trei incaperi.

In ceea ce priveste bucataria, ea a fost amenajata tot in zona vechiului amplasament, pentru a se beneficia de utilitatile existente deja aici. Peretele ei frontal (cel pe care se gasea usa de acces) a fost demolat in proportie de 30%, restul a fost pastrat pentru a se separa vestibulul de bucatarie. Peretele care o separa de unul dintre dormitoare a fost demolat in intregime tocmai pentru a se putea crea zona deschisa de care vorbeam mai sus.

Etape de lucru:

  1. Lucrarile au inceput cu demolarea peretilor din caramizi BCA. In aceeasi etapa au fost eliminate si cele trei straturi de pe pardoseala: gresia, sapa si stratul izolant din caramizi BCA.
  2. Odata cu eliminarea finisajelor de pe pardoseala, au fost decopertati si peretii de vechile placi ceramice. Tavanul a fost si el curatat pana la stratul de baza din beton.
  3. A fost montata centrala termica si au fost directionate pe pardoseala conductele instalatiei de incalzire dupa care a fost montat un strat izolator si a fost turnata sapa.
  4. Pentru a se elimina neregularitatile provocate de adezivul vechilor placi ceramice, peretii au fost tencuiti. In urma tencuirii s-au obtinut suprafete plane, ideale pentru noile finisaje.
  5. Dupa uscarea stratului de tencuiala, s-a trecut la gletuirea peretilor, mai putin a zonei corespunzatoare frontului de lucru care va fi placata cu gresie.
  6. Initial s-a dorit pastrarea mastii conductelor, dar din cauza constatarii slabei structuri a acesteia, s-a decis demolarea ei. Masca a fost reconstruita din gips-carton si profile metalice.
  7. Pentru cosul centralei, a fost necesara perforarea peretelui in diagonala, aceasta pentru a se putea iesi in zona terasei. Orificiul rezultat a fost intarit cu un tub din polietilena.
  8. In zona grinzii de sustinere, a fost realizata o costructie din gips-carton care se intinde pe toata lungimea bucatariei si se continua pe plafonul vestibulului.
  9. In final, pardoseala a fost placata cu gresie in placi mari de 56x56 cm. Acelasi tip de gresie a fost folosita si pentru a placa zona frontului de lucru. Restul peretilor au fost zugraviti cu vopsea de culoare bej.
Loading...

Comentarii

Newsletter