A doua baie a apartamentului

11 aprilie 2012 , 781 afisari

In goana dupa spatiu, aceasta, impreuna cu debaralele sau alte spatii de depozitare, este prima sacrificata.

Este drept ca o familie mai putin numeroasa se poate lipsi, fara mari neajunsuri, de o a doua toaleta. Chiar daca insa se opteaza pentru pastrarea ei, interesul care i se acorda in cadrul reamenajarii este unul secundar. WC-ul de serviciu este tratat mai degraba ca o anexa a locuintei, decat ca o parte integranta a ei. De aceea sunt demne de consemnat situatiile in care se iese din aceste tipare. Ori, in cazul prezentat aici este vorba de o astfel de situatie.

De fapt, proiectului de renovare a baii de serviciu i s-a acordat aceeasi atentie ca si celorlalte incaperi. Arhitectii, impreuna cu proprietarii, nu au facut niciun compromis in amenajarea celei de-a doua bai a apartamentului de patru camere.

Inainte insa ca lucrarile de finisaj sa fie executate, in aceasta incapere de aproximativ 3 mp s-au executat cateva lucrari importante. Mai intai a fost refacuta zona frontala. Operatiunea a fost necesara din cauza structurii slabite a peretelui din BCA. Noul perete a fost reconstruit folosindu-se profilele metalice si gips-cartonul.

Conductele de tur si retur ale instalatiei de incalzire au fost izolate cu vata minerala din sticla, dupa care li s-a construit o masca din gips-carton. Scopul acestei masuri a fost acela de a nu mai plati energia termica emisa de conducte, avand in vedere ca apartamentul este incalzit cu o centrala proprie.

Mastile coloanelor de apa si a celei de aerisire au fost demolate si reconstruite. Inainte de inchiderea lor definitiva, au fost realizate instalatiile de alimentare cu apa, precum si cea de scurgere. Vechile conducte metalice au fost inlaturate iar in locul lor au fost montate unele noi, din polipropilena. Instalatia de scurgere care deserveste dusul a fost montata pe pardoseala iar peste ea a fost turnata sapa din ciment si nisip.

Pe sapa uscata au fost turnate doua volume din beton care delimiteaza zona de imbaiere a dusului. Zona respectiva a fost hidroizolata (foto 1), dupa care a fost placata cu gresie. O ultima operatie de amploare a fost placarea plafonului cu gips-carton, atat pentru a obtine o suprafata perfect plana, dar si pentru a izola termic si fonic incaperea. Pentru aceasta, s-a construit un schelet din profile metalice, suspendat pe plafon prin intermediul unor bride de prindere. Imbinarile placilor au fost protejate cu plasa de armare si chituite, inainte de a fi zugravite.

In final, peretii impreuna cu pardoseala au fost in totalitate finisati cu placi ceramice. Pe pardoseala a fost aplicata gresie in placi mari iar pe pereti s-a folosit atat gresia, cat si mozaicul (foto 2).

Zona de imbaiere a fost inchisa cu o cabina din sticla. Aici a fost montat un panel de dus cu hidromasaj(foto 3). In baia de seviciu a mai fost montat un vas de toaleta si un lavoar. 

Loading...

Comentarii

Newsletter