Tehnici de izolare a balconului

24 octombrie 2011 , 9906 afisari

Pentru acest lucru insa este extrem de important ca o astfel de lucrare sa se execute profesionist, cu respectarea celor trei operatiuni obligatorii - termoizolarea, hidroizolarea si incalzirea corespunzatoare a spatiului respectiv.

Termoizolarea. Este cea mai importanta lucrare in acest context. Operatiunea este obligatorie caci impiedica aparitia condensului pe suprafata interioara a balconului. Daca nu este corect executata, indiferent de celelalte lucrari sau de calitatea acestora, vor exista mereu probleme specifice legate de aparitia condensului (umezeala in pereti, mucegai, distrugerea zidariei).

Termoizolarea se aplica atat parapetilor balconului (foto 1), cat si pardoselii (foto 2) si tavanului (foto 3). Se poate realiza cu diverse materiale care au ca punct comun inmagazinarea aerului (acesta fiind un bun izolator): polistiren, vata minerala, BCA subtire. Este foarte important ca in urma termoizolarii sa nu ramana puncte neacoperite, inclusiv la imbinarile dintre pereti, tavan si sapa.

Termoizolarea pardoselii se face prin aplicarea unui strat de polistiren extrudat sub sapa. Cu cat placa este mai groasa, cu atat termoizolarea este mai buna. Exista si o sapa speciala cu granule de polistiren (termobeton) care nu necesita termoizolare la aplicare.

Hidroizolarea. Se refera la aplicarea pe parapetul exterior al balconului a pervazului, care poate fi din tabla sau un material prefabricat din plastic. Acesta are rolul de a nu permite apei sa se prelinga pe fata exterioara a parapetului balconului. De asemenea, in situatia in care balconul de la etajul superior este deschis, va trebui sa stabiliti cu vecinul hidroizolarea planseului.

Incalzirea balconului. Ulterior inchiderii balconului si executarii hidroi­zolarii si termoizolarii corespunzatoare, spatiul trebuie incalzit. Caloriferele care se monteaza in acest spatiu trebuie supradimensionate pentru a face fata socului termic exterior. Caloriferul amplasat in balcon nu numai ca incalzeste spatiul, dar si atenueaza condensul, care este foarte probabil sa apara pe o suprafata mare vitrata.

Atentie! Nu uitati ca pentru inchiderea balconului aveti nevoie de aprobare de la Primarie si de autorizatie de construire. 

Loading...

Comentarii

Newsletter