Lucrari de reamenajare a unui vestibul

31 octombrie 2010 , 866 afisari

Paleta solutiilor nu este foarte variata, ea fiind circumscrisa de cativa factori importanti. Primul dintre ei este structura de rezistenta a cladirii care nu trebuie sub nicio forma afectata.

Al doilea factor este reprezentat de arhitectonica locuintei, aceasta permitand in masuri diferite o redistribuire a spatiilor cu un randament mai ridicat in planul functionalitatii. Alti factori sunt numarul de membri ai familiei si bugetul de care se dispune pentru reamenajarea locuintei.

In acest material este detaliat modul in care s-a rezolvat una dintre cele mai problematice zone din punct de vedere functional, anume zona de acces in apartament.

Holul respectiv are o suprafata de si din el se face accesul in toate incaperile locuintei, cu exceptia camarii. De aceea, el reprezinta cheia functionalitatii din apartament. Principalele operatii care au avut drept scop sporirea functionalitatii, au constat in eliminarea peretelui comun cu bucataria si in largirea golului de usa care asigura trecerea spre sasul care continua in plan longitudinal vestibulul.

Zona deschisa care a rezultat a compensat spatiul ocupat de dulapul de mari dimensiuni care a fost amplasat aici la final. Pentru ca acesta sa fie incadrat pe cinci dintre laturile sale, a fost construit un perete fals din gips-carton cu lungimea de 60 cm. Intre acesta si peretele care a servit drept suport, s-au construit trei polite din acelasi material.

Etape de luru:

  1. Odata cu eliminarea debaralei, a fost demolat si peretele frontal al bucatariei. Aceste doua masuri au condus la deschiderea spatiala dintre vestibul si bucatarie. In golul rezultat a fost construita o semiarcada.
  2. Golul de usa care se gaseste intre vestibul si sas a fost largit cu 30 cm. Operatia a fost facilitata de demolarea debaralei din zona. Si acesta a beneficiat de construirea unei semiarcade in partea lui superioara.
  3. In imediata apropiere a usii de acces in living, a fost construit un perete fals cu lungimea de 60 cm, cat inaltimea camerei. El izoleaza zona in care urmeaza sa fie ampasat un dulap de mari dimensiuni.
  4. Deoarece in zona vestibulului se gaseste panoul de sigurante electrice, inainte de continuarea lucrarilor a trebuit ca noua instalatie electrica sa fie definitivata.
  5. O parte din cabluri au fost directionate prin pardoseala (dupa ce s-au sapat santurile necesare) si o parte prin plafoanele false. In ambele cazuri, cablurile au fost introduse in tuburi flexibile din plastic pentru protectie.
  6. Dupa montajul acestora, s-a trecut la astuparea santurilor cu sapa din ciment si nisip. Dupa intarirea acesteia, s-a turnat sapa autonivelanta.
  7. Cablurile de pe tavan au fost introduse in interiorul scheletului metalic construit pentru plafonul fals. Acesta a fost inchis cu placi din gips-carton de 9,5 mm grosime.
  8. Usa de acces in apartament a fost inlocuita cu una metalica. Grafurile – atat cele interioare, cat si cele exterioare – au fost refinisate dupa ce muchiile lor au fost armate cu profile de colt din aluminiu.
  9. Intre peretele fals din gips-carton si cel al livingului au fost construite trei polite de dimensiuni egale, cu partea exterioara de forma circulara.
Loading...

Comentarii

Newsletter