Usi pivotante pentru interioare contemporane

03 ianuarie 2017 , 2089 afisari

In proiectul de amenajare al unui spatiu se iau in considerare toate aspectele, de la cele functionale pana la cele de ordin estetic. Un covor, un fotoliu, un tablou sau chiar o usa pot deveni elemente statement intr-un decor.

Citește si: 7 idei creative de a aranja florile

O alternativa a usilor traditionale prinse cu balamale laterale in perete sunt usile pivotante. Acest gen de usi au un sistem de prindere bazat pe balamale fixate in pardoseala si tavan. Dimensiunile acestor usi sunt mai mari comparativ cu cele ale usilor standard, putand ajunge la o inaltime de 3 metri si o latime de 1,5 metri. Datorita sistemului de functionare, latimea minima a usilor pivotante este de 1 metru, pentru a facilita accesul. 

Usile pivotante se manevreza cu ajutorul unui maner sau pur si simplu prin impingerea foii de usa. Blocarea usii la un unghi de 0 sau 90 de grade este posibila cu ajutorul unui amortizor montat in pardoseala. Un dezavantaj al acestor usi este faptul ca ele nu ofera izolatie fonica si termica foarte buna. Acest  neajuns devine un inconvenient in momentul in care se opteaza pentru o usa pivotanta drept separator intre mediul intern si cel extern, putand fi vorba in acest caz despre o usa de acces intr-o locatie sau despre o usa care faciliteaza accesul pe o terasa. 

Citește si: Cinci sfaturi utile dacă v-ați decis să zugrăviți singuri casa

La interior, majoritatea usilor pivotante sunt realizate din sticla securizata inramata intr-un cadru de lemn sau metal. O alternativa pentru  usa din sticla o reprezinta foaia de usa din lemn, metal, Mdf sau Pal. Datorita sistemului de prindere al balamalelor, usile pivotante nu au nevoie de toc, acesta montandu-se doar din considerente estetice. 

Citește si: Cum să-ţi faci o măsuţă de cafea dintr-un buştean

Transparente sau mate, alese in interiorul locuintei sau la exteriorul acesteia, usile pivotante sunt un element atipic si de efect, completand cu succes orice amenajare contemporana.

Articol realizat de Flavia Lorena Irimescu, Decorator de interior

Telefon: 0747.666.473

Citește si: Nu arunca mobila veche! Află cum o poţi restaura

 

 

 

Citește si: Curăţenia de sărbători... pe ultima sută de metri
Loading...

Comentarii

Newsletter