Sa facem un cadru de usa intr-un perete fals

15 septembrie 2009 , 4288 afisari

Din acest motiv, trebuie ca intreg ansamblul sa fie bine ranforsat.

Anumite zone ale unui perete fals, cum este golul de usa, necesita o atentie sporita. Acesta trebuie gandit si construit in functie de caracteristicile viitoarei usi: dimensiuni, tipul materialului, daca este culisanta sau pe balamale etc. Pe langa toate acestea, trebuie avut in vedere faptul ca usa va exercita asupra structurii peretelui o sarcina continua pe o perioada lunga de timp.

Toate motivele enumerate sunt mai mult decat suficiente pentru ca realizarea cadrului de usa intr-un perete fals sa se faca dupa un plan bine gandit, care sa tina seama de toate aspectele materialelor implicate in lucrare.

Mentionam ca situatia particulara pe care o prezentam este cea a unei mansarde al carei spatiu a fost repartizat in zece incaperi distincte. Compartimentarea a fost facuta numai cu pereti falsi din profile metalice si placi din gips-carton.

Etape de lucru:

1. Fixarea montantilor

Dupa ce s-au calculat si trasat pozitiile viitorilor pereti, au fost fixati in pardoseala, cu ajutorul holzsuruburilor, montanti din profile metalice CD75.

2. Montarea ghidajelor

Ghidajele din acelasi tip de profile au fost introduse in montantii de pe pardoseala si fixati de acestia. In zona superioara, ghidajele au fost fixate de grinzile de lemn din structura acoperisului.

3. Ranforsarea ghidajelor

Cele doua ghidaje metalice care delimiteaza golul de usa pe verticala au fost ranforsate cu grinzi din lemn. Acestea au fost introduse in profilul metalic si au fost fixate cu suruburi autofiletante.

4. Confectionarea buiandrugului

Buiandrugul care va inchide cadrul de usa in zona superioara a fost realizat dintr-un profil metalic. La extremitati, acesta a fost decupat in asa fel incat sa poata fi fixat pe cele doua ghidaje laterale.

6. Fixarea buiandrugului

Fixarea buiandrugului metalic a fost facuta la cele doua extremitati. De fiecare data inainte de fixarea in suruburi a fost verificata distanta de la marcajele anterioare.

7. Ranforsarea buiandrugului

Ranforsarea a fost facuta mai intai cu o grinda din lemn. Al doilea element de ranforsare au fost profilele de colt metalice cu grosimea de 3 mm.

8. Placarea cu gips-carton

Intreaga structura a cadrului de usa a fost placata cu gips-carton pe ambele laturi. Acestea au fost finisate cu vopsea lavabila, iar la final a fost montata usa.

Loading...

Comentarii

Newsletter