Protejati eficient lemnul

29 decembrie 2011 , 754 afisari

Garantarea protectiei corespunzatoare lemnului se face in  functie de esenta acestuia si de factorii deterioranti la care este supus, durata lui de viata crescand considerabil si protejandu-ne astfel investitia.

Sadolin Extra  de la Akzo Nobel este un produs care ofera o excelenta protectie suprafetelor exterioare de lemn: elemente de constructii, structuri, fatade, garduri, mobilier de gradina, ornamente. El formeaza un strat protector ce confera durabilitate lemnului si protejeaza eficient impotriva radiatiilor UV, a intemperiilor si a daunatorilor lemnului, putand fi folosit, bineinteles, si la interior. Se comercializeaza intr-o gama variata de culori care reproduc fidel diferite esente de lemn. Culorile disponibile se pot amesteca in orice raport, cu conditia ca varianta incolora sa nu fie in ­proportie mai mare de 30% in amestecul final.

Pentru optimizarea aderentei intre stratul-suport si finisajul apli­cat ulterior este indicat sa se foloseasca Sadoline Base de la Akzo Nobel. Acesta este un grund incolor pe baza de rasina alchidica in solvent organic care penetreaza adanc fibra lemnoasa si protejeaza lemnul impotriva petelor albastre si a ciupercilor. Inainte de aplicarea grundului, suprafetele anterior vopsite sau lacuite se decapeaza si se slefuiesc pana la lemnul curat si sanatos.

Etape de lucru:

1. Sadolin Base se aplica in unul-doua straturi, pana la saturatia lemnului. Acesta trebuie sa fie curat, perfect uscat si sanatos (umiditate sub 18%). Eventualele pete de rasina sau grasimi de pe suprafata lemnului se indeparteaza cu diluant sintetic.

2. Dupa 24 de ore se aplica primul strat de Sadolin Extra. Produsul se omogenizeaza foarte bine inainte de utilizare si pe tot parcursul acesteia. Se aplica numai cu pensula, in directia fibrelor lemnului.

3. A doua mana se aplica dupa 24 de ore, (timpul de uscare in profunzime a produsului). Temperatura mediului ambiant trebuie sa fie cuprinsa intre 5°C-30°C, iar umiditatea aerului sub 65%. Se va evita aplicarea produsului sub ­directa actiune a razelor solare. 

Loading...

Comentarii

Newsletter