Pasi esentiali in alegerea usilor de interior

03 mai 2010 , 1683 afisari

Avand in general un aspect de lemn, usile de interior trebuie asortate cu alte elemente cu finisaj similar. De exemplu, cel mai des usile se aleg in ton cu tamplaria ferestrelor. De asemenea, ele pot fi asortate la culoare sau in contrast (in functie de efectul dorit) cu mobilierul sau cu parchetul.

In general usile din comert sunt realizate dintr-un conglomerat de lemn celular care are finisajul exterior din melamina sau un simplu autocolant. Acestea sunt produsele cele mai ieftine, care se gasesc in orice magazin de materiale de constructii. Insa, variantele de calitate foarte buna sunt din lemn masiv sau furniruite. Foarte apreciate sunt usile de interior cu insertii metalice.

Designul usii se alege in primul rand dupa stilul amenajarii intregii case, pentru a fi similar, adica pentru case clasice poti alege usi din lemn masiv, cu stucaturi. Pentru o casa foarte moderna se recomanda usile din sticla. Pentru decoruri glamour, poti alege variante cu cristale sau insertii de piele, mai extravagante.

Rezistenta unei usi depinde de calitatea acesteia. Cele mai rezistente sunt cele realizate din lemn masiv.

Loading...

Comentarii

Newsletter