Ce tip de usa ti se potriveste?

04 septembrie 2009 , 647 afisari

Design

- Este ideal ca usile de interior sa se se inscrie in stilul amenajarii. Pentru a crea senzatia de unitate si continuitate, acestea trebuie sa aiba nuanta parchetului si a mobilierului, iar tocul aceeasi culoare cu a plintei.

- Se recomanda alegerea unui singur tip de furnir pentru toate usile din locuinta; cele mai frecvente modele au nervurile lemnului orizontale sau verticale. In ultima perioada sunt cautate usile cu ambele tipuri de nervuri.

- Modelele disponibile pe piata sunt diverse: simple, duble, triple, cu deschidere in interior sau in exterior, batante, turnante, glisante, pliante sau de tip armonica.

Materiale

- In general usile de interior sunt realizate din lemn sau din prefabricate din lemn (PAL sau MDF). Acesta poate fi furniruit cu diverse esente de lemn sau cu diverse materiale care se prezinta in culori multiple astfel incat sa se potriveasca incaperii.

- Usile din PVC reprezinta o alternativa la cele clasice, economisind spatiul, insa fiind adecvate doar interioarelor moderne.

Dimensiuni

De obicei, dimensiunile usilor sunt standard si se potrivesc anumitor goluri de zidarie. Acestea ar trebui sa aiba latimea cuprinsa intre 700 - 1000 mm, inaltimea de 2.060 mm, iar grosimea zidului de minimum 80 mm. Poti opta pentru usi cu dimensiuni standard sau pentru executarea la comanda a acestora, in functie de dimensiunile si de culorile dorite. 

Loading...

Comentarii

Newsletter