Avantajele tamplariei din lemn stratificat

28 martie 2016 , 3165 afisari

Tamplaria din lemn stratificat ofera avantaje de ordin practic si estetic deloc de neglijat. In prezent, pe piata exista o gama variata de usi, ferestre si mobilier din lemn stratificat usor de integrat si adaptat la orice tip de locuinta.

Citește si: 7 idei creative de a aranja florile

Produsele din lemn stratificat reprezinta o alegere moderna si totodata o solutie prin care se preiau toate calitatile lemnului, eliminandu-i defectele legate de calitatea izolarii fonice si termice, cat si problema durabilitatii in exploatare. In randurile urmatoare punctam principalele avantaje ale tamplariei din lemn stratificat:

1. Este durabila. La realizarea tamplariei din lemn stratificat se foloseste lemn de esenta tare, din care se fabrica profilele necesare realizarii ferestrelor si tocurilor de usa.

2. Ofera rezistenta la actiuni mecanice. Realizarea profilelor din care se produce tamplaria presupune suprapunerea mai multor straturi de lemn imbinate intre ele cu adezivi speciali, presate la rece sau la cald in utilaje specializate si tratate cu diferite tipuri de lac si bait. Rezulta astfel o structura lemnoasa rezistenta la actiuni mecanice, care nu se umfla sub actiunea umezelii si care nu se degradeaza la actiunea razelor solare si a vantului.

Citește si: Cinci sfaturi utile dacă v-ați decis să zugrăviți singuri casa

3. Asigura confort termic si acustic. Montajul unui geam termopan pe structura de lemn stratificat inseamna obtinerea unui coeficient ridicat de izolatie termica si acustica atat de necesar intr-o locuinta sau spatiu de lucru.

4. Reprezinta o optiune naturala. Tamplaria din lemn stratificat se potriveste perfect in locuintele realizate din materiale naturale (lemn, piatra etc.), carora le ofera un aspect foarte placut.  

5. Ofera o eleganta aparte chiar si unor constructii din zidarie. Tamplaria din lemn stratificat schimba imaginea intregii cladiri in care aceasta este montata.

Citește si: Cum să-ţi faci o măsuţă de cafea dintr-un buştean

 

Loading...

Comentarii

Newsletter