Avantajele geamurilor termoizolante cu sticla Low-E

26 februarie 2016 , 2033 afisari

La renovarea caselor si apartamentelor se folosesc din ce in ce mai rar geamurile clasice. Inlocuirea tamplariei se face in cele mai multe cazuri cu geamuri termoizolante.

Citește si: DIY: 7 decoratiuni simple pe care le poti face de Valentine’s Day

Geamul termoizolant (termopan) este un ansamblu format din doua sau trei foi de sticla (trasa sau float) lipite perimetral prin intermediul unor baghete de aluminiu si al sigilantilor speciali de tip membrana cauciucata. Intre cele doua foi de geam este introdus prin procesul tehnologic un mediu gazos, creandu-se astfel o unitate monobloc ce reduce transmisia termica si fonica intre mediul interior si cel exterior.

Ceea ce influenteaza izolatia termica este grosimea foilor de sticla (3 - 6 mm), dar si caracteristicile de impact, rezistenta, securitate. Eficacitatea unui produs depinde de grosimea foii de sticla, de tipul de geam (float, Low-E, colorat in masa etc.) si de dimensiunile baghetei.

Sticla tip Low-E se remarca prin fapctul ca are excelente calitati de izolare termica printr-un transfer de caldura mult mai redus. Low-E este o sticla monolitica cu un strat functional de oxizi metalici depus prin procedeul electromagnetic pe una din suprafetele geamului float.

Citește si: Ghivece si suporturi pentru plante din obiecte reciclate

Acest strat ridica substantial proprietatile termoizolante ale geamului. Pe langa faptul ca reflecta o mare parte a radiatiei termice in interiorul incaperii, stratul permite patrunderea maxima a energiei solare. Sticla Low-E se poate stratifica, emaila si imprima si se poate folosi in geamuri duble izolate. Pierderile de caldura se reduc la 10% fata de cel putin 40% cat se pierde prin sticla normala.

Folosita in componenta unui geam termoizolant (geam termopan), sticla Low-E elimina efectul de geam rece, diminueaza considerabil riscul aparitiei condensului, neutralizand efectul de vant (vantul mareste pierderile termice).

Sursa foto: www.pinterest.com

Citește si: Cum sa transformi borcanele in aranjamente simpatice de primavara

 

Loading...

Comentarii

Newsletter