10 sugestii de design pentru usa de la intrare

01 august 2013 , 5229 afisari

Usa de la intrare joaca dublu rol. Cel mai important atu al sau este acela ca trebuie sa transmita siguranta. O usa subreda, „subtirica” nu este deloc indicata in zonele non-rezidentiale unde nu exista o companie care sa asigure securitatea in cartier. Cel de-al doilea aspect este design-ul. Usa de la intrare are o pozitie centrala in 90% din cazuri, asadar nu are cum sa treaca neobservata chiar si de la departare. Dupa ea se ghideaza si ferestrele si tot ea este cea care ofera o imagine de ansamblu placuta intregii locuinte.

In cazul unei arhitecturi clasice, usa este realizata din lemn masiv sau din lemn in combinatie cu sticla. Proportia sticlei depinde de cat de mult doriti sa se vada la interior – mai ales daca geamurile sunt transparente. La polul opus puteti opta pentru vitraliu care ofera si o nota eleganta intregii fatade. Sticla poate fi incorporata atat pe suprafata usii, cat si de-o parte si de cealalta a acesteia, marind vizual intreaga zona de acces. Daca arhitectura casei este contemporana, lemnul va fi inlocuit de materiale reci, industriale si multa sticla.

Cromatica maximizeaza si ea design-ul si absolut orice culoare poate fi abordata, in functie de arhitectura, dar si de preferintele proprietarilor. Nuantele intense atrag atentia foarte usor si sunt nonconformiste, dar si elegante, precum rosul. Totodata, o culoare vesela precum turcoaz, galben sau verde aduce o nota de prospetime.

Comentarii

Newsletter