Ce presupune reconditionarea cazii de baie

05 noiembrie 2014 , 3520 afisari

Exista situatii cand inlocuirea cazii de baie nu se poate realiza, fie din motive financiare, fie din cauza disconfortului pe care il presupune actiunea de montare. Totusi, aspectul precar o face din ce in ce mai putin atragatoare. In aceste conditii, solutia care iti ramane este reconditionarea ei.

Daca ai spus „nu” cumpararii unei noi cazi de baie, dar cea pe care o ai a devenit galbena, aspra si fara luciul de altadata, nu este momentul sa disperi. Apeland la o persoana sau firma avizata, o poti supune unui proces de reconditionare. Cada de baie va arata ca noua si o vei putea utiliza cu aceeasi placere ca atunci cand ai cumparat-o.

Reconditionarea cazilor de baie presupune nu doar redobandirea stralucirii sau schimbarea culorii, ci si rezolvarea unor defectiuni, cum ar fi rugina, depunerile de calcar, smaltul sarit sau zgarieturile. Cazile din fonta, tabla sau fibra de sticla pot fi supuse unui astfel de proces. Pentru smaltuire sunt indicate materialele din import.

Etape

Cada se pregateste in prealabil (se supune unor procedee tehnologice), iar daca este sparta sau are gauri se chituieste inainte de a fi aplicat emailul. Emailul se fixeaza pe cada, se lasa sa se usuce, iar timp de trei zile cada nu poate fi utilizata. Intregul proces dureaza intre doua si trei ore, nu se face mizerie, iar disconfortul este minim. Mirosul de diluant dispare de obicei tot dupa doua-trei ore.

Dupa procesul de reconditionare este contraindicat ca pentru curatarea cazii sa se foloseasca detartrant deoarece isi va pierde luciul. Intretinerea este extrem de simpla: se aplica sapun lichid pe toata suprafata cazii, se lasa sa actioneze cateva minute, dupa care se clateste cu dusul.

Cand e bine sa o reconditionezi

Smaltuirea cazii de baie reprezinta cea mai buna solutie in urmatoarele situatii:

- cada nu mai poate fi inlocuita pentru ca nu mai iese pe usa (aceasta a fost schimbata intre timp cu alta mai ingusta);

- ai amenajat sau ai zugravit recent baia si nu te incanta demontarea cazii; inevitabil, in timpul demontarii se sparg placi ceramice;

- cada se afla intr-o stare buna, dar nu mai corespunde din punct de vedere estetic cu finisajele din baie (nu e in ton cu placile ceramice, cu accesoriile de baie etc.). Smaltuirea cazilor de baie se poate face in orice culoare pe care ti-o doresti;

- detii o cada din fonta pe care doresti sa nu o inlocuiesti deoarece nu prezinta probleme grave (nu e sparta, zgariata), doar murdara, ruginita si cu depuneri de calcar.

Loading...

Comentarii

Newsletter