Renovarea plafonului cu Rigips®

13 septembrie 2011 , 3641 afisari

Mai ales in cazul blocurilor mai vechi de 1977 plafoanele prezinta deobicei fisuri in dreptul grinzilor de rezistenta, defecte greu de mascat, pentru ca presupun incarcarea excesiva a plafonului cu tencuiala.

Solutia cea mai la indemana este executarea unui plafon suspendat din gips-carton. Se obtine rapid o suprafata perfect plana in care putem incastra corpuri de iluminat si care poate masca eventuale instalatii electrice, grinzi sau conducte. Plafonul suspendat Rigips® va da posibilitatea de a rezolva in mare masura problema zgomotului aerian provenit de la vecinii de deasupra: conversatii cu voce tare, sisteme audio etc.

Pasii de urmat pentru executarea unui tavan fals ii puteti gasi pe www.confortsirenovare.ro.

Ghid pas cu pas pentru construirea unui plafon din gips-carton

Plafonul fals din gipscarton Rigips® este o rezolvare eficienta, moderna, rapida si curata pentru finisarea tavanelor atat in locuintele vechi, cat si in cele noi. In situatii variate se ofera solutii diferite pentru construirea plafoanelor. In cazul in care scopul este doar placarea plafonului, se poate folosi plafonul fals montat direct pe tavan. Pentru diminuarea inaltimii vizibile a incaperii sau acoperirea instalatiilor mai voluminoase, se recomanda folosirea plafonului fals pe o structura metalica suspendata.

Etape de lucru:
1. Se masoara si se traseaza pe perete pozitia plafonului Rigips®. Cu ajutorul sforii de trasare sau cu ajutorul profilului se marcheaza linia de contur a noului plafon 
2. Pe conturul incaperii se fixeaza profilele UD, pe care, inainte de asezare se va aplica banda de etansare Rigips®. Se fixeaza profilele UD in zidarie cu ajutorul suruburilor cu diblu din plastic.
3. Se marcheaza pozitia bridelor multiple pe planseul masiv. Aceste bride multiple sunt amplasate in asa fel incat distanta dintre ele pe directia profilelor de montaj CD sa fie de maxim 1000 mm. Profilele de montaj CD vor pastra o distanta intre ele de maxim 500 mm. Astfel apare o „retea” de piese de suspendare de 0,5 x 1 m.
4. Se fixeaza bridele de plafonul de sustinere cu un diblu de otel DN6. Nu este admisa folosirea diblurilor din plastic la ancorarea plafoanelor false de plafonul de sustinere.
5. Profilele CD se introduc in profilele UD, iar cu ajutorul perechii de suruburi autoperforante pentru tabla, tip 421 3,5 x 9,5 mm, acestea se fixeaza de bridele multiple. Putem imbina doua profile CD cu ajutorul pieselor de imbinare pentru profile CD. Imbinarile profilelor CD trebuie sa fie decalate cu cel putin o latime de placa (1200 mm).
6. Se fixeaza placile din gipscarton Rigips cu grosime 12,5 mm. Placile se fixeaza de profilele CD si UD cu ajutorul suruburilor autofiletante tip 212 la fiecare 170 mm. Intotdeauna placile se orienteaza cu lungimea lor perpendiculara pe profilele CD. Imbinarea muchiilor transversale trebuie sa fie situata pe profilul de montaj CD.
7. Chituirea rosturilor se va efectua dupa finalizare si uscarea tuturor proceselor umede ale constructiei, si numai la temperaturi de peste 5°C. Se acopera cu chit capetele suruburilor si se umplu rosturile dintre placile din gipscarton. Se poate folosi unul din chiturile Rigips® Super sau Vario, in functie de tipul placii.

Loading...

Comentarii

Newsletter