Plafoane tapetate pentru interioare inedite

02 februarie 2017 , 1627 afisari

Dupa o perioada in care s-a situat intr-un con de umbra, tapetul revine in atentia designerilor de interior odata cu trecerea in secolul 21.

Citește si: 7 idei creative de a aranja florile

Cu o istorie veche datand din perioada Renasterii, tapetul  poate fi privit drept o forma de exprimare estetica, aducandu-si aportul de-a lungul timpului la amenajarea interioarelor.

Stratul suport si cel de suprafata fac diferenta intre tipurile de tapet, determinand aspectul, pretul, calitatea, usurinta montarii sau demontarii acestuia. Stratul suport poate fi de tip vlies ( netesut ) sau suport de hartie. Tapetul cu stratul suport vlies este mai usor de aplicat pe pereti ( adezivul se intinde direct pe perete), nu necesita o inmuiere prealabila, lasa peretele sa respire si se indeparteaza usor. In functie de stratul de la suprafata, tapetul poate fi : de hartie, vinilic, din fibra textila, vopsibil, din PVC. Varietatea de modele, texturi si culori permite utilizarea tapetului in orice stil de amenajare si in orice incapere a locuintei, inclusiv in baie si bucatarie. 

Citește si: Cinci sfaturi utile dacă v-ați decis să zugrăviți singuri casa

Cand va ganditi la tapet, il vizualizati pe unul sau mai multi pereti ai locuintei. Montat pe tavan, tapetul devine elementul surpriza al amenajarii. In cazul tapetarii tavanului se aplica aceleasi reguli de corectie optica care se obtin si cu ajutorul zugravelii. Astfel, daca incaperea nu este foarte inalta, un tapet de culoare inchisa, sau cu un model prea incarcat va da senzatia de apasare, facand camera sa para mai putin inalta. Cu ajutorul unui tapet cu dungi putem truca vizual dimensiunile unei camere, facand-o sa para mai lunga sau mai lata. O culoare inchisa a tapetului montat pe tavan, va crea senzatia de intimitate, in cazul in care incaperile sunt prea inalte. Pentru contrast,  culoarea sau culorile tapetului de pe tavan trebuie sa fie complementare cu cele folosite pentru pereti sau mobilier.

Daca dorim sa obtinem  armonie, culorile tapetului se vor regasi in culorile peretilor sau mobilierului. Un iluminat adecvat va scoate in evidenta modelul, textura si culoarea tapetului de pe plafon. Se recomanda montarea tapetului cu suport de tip vlies, deoarece este mai usor de montat si de inlaturat. Un tapet lucios, sau dintr-un material textil pretentios, cum este matasea sau catifeaua este garantia de care aveti nevoie pentru a intregi o amenajare de tip glamorous.

Citește si: 6 lavoare din piatra naturala care dau personalitate unei bai moderne

Autor: Flavia Lorena Irimescu, Decorator de interior

Tel.: 0747.666.473

Sursa foto: www.pinterest.com

Citește si: Usi pivotante pentru interioare contemporane
Loading...

Comentarii

Newsletter