Cum montezi corect parchetul

16 martie 2012 , 918 afisari

Montarea acestuia insa trebuie facuta cu atentie pentru a evita probleme ulterioare cum ar fi umflarea, craparea si scartaitul acestuia la fiecare pas.

Specialistii Sika iti vin in ajutor si te sfatuiesc cum sa montezi corect parchetul. Acestia iti recomanda ca, pentru lipire, sa optezi pentru produse ce ajuta la oprirea propagarii sunetelor si care asigura o durata lunga de viata.

Odata cu alegerea parchetului dorit, Sika iti propune sa achizitionezi si un sistem special creat pentru aceste nevoi, una dintre cele mai bune optiuni fiind Sika AcouBond care te va ajuta sa obtii un parchet perfect montat. Sistemul propus este format din salteaua polietilenica Sika Layer si adezivul elastic SikaBond, fiind destinat lipirii parchetului din lemn masiv, a celui triplustratificat si a placilor aglomerate.

Salteaua Sika Layer reduce nivelul zgomotului in camera aflata dedesubt, in timp ce adezivul SikaBond minimizeaza zgomotul din camera unde este folosit, deoarece impiedica vibratiile libere ale intregii pardoseli. In felul acesta, vibratiile si zgomotele sunt reduse la jumatate.

Dincolo de toate acestea, Sika AcouBond poate fi montat pe suprafete de orice dimensiune, permitand inclusiv lipirea parchetului peste placile ceramice existente. Renovarea devine astfel extrem de simpla si rapida.

Sistemul recomandat de specialistii Sika este, in acelasi timp, si foarte usor de montat. Trebuie sa urmezi doar cativa pasi rapizi: intinzi Sika Layer pe sapa, aplici adezivul in decupajele simetrice existente si montezi parchetul. In acest fel te asiguri ca pardoseala este lipita uniform, sansele ca aceasta sa se umfle sau sa crape fiind eliminate.

Sistemul mai are insa si un alt mare avantaj. Dupa slefuirea parchetului camera poate fi repusa in folosinta dupa numai 24 de ore, disconfortul renovarii fiind inexistent.

Mai multe detalii despre Sika AcouBond, dar si despre alte produse Sika, poti gasi pe www.sika.ro, cat si in retelele DIY partenere: Artsani, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin si Mr. Bricolage.

Loading...

Comentarii

Newsletter