Cum sa previi aparitia igrasiei

16 noiembrie 2016 , 3013 afisari

Igrasia este prezenta in majoritatea locuintelor si efectele sale sunt neplacute atat din punct de vedere estetic, dar si al sanatatii. Din fericire, exista si multiple posibilitati de a o preveni.

Citește si: 7 idei creative de a aranja florile

Igrasia poate fi prevenita chiar din etapa de constructie a casei. Asadar, se recomanda ca materialele de constructie sa fie depozitate in locuri uscate, ferite de ploaie sau roua. Hidroizolarea fundatiei si zidurilor este o alta conditie pentru ca igrasia sa nu isi faca loc in interiorul locuintei. Pentru prevenirea reaparitiei mucegaiului, este indicat sa se aplice 1-2 straturi de vopsea cu efect antimucegai. Dupa acest demers este necesar ca incaperile sa fie incalzite si ventilate corespunzator deoarece, in caz contrar, igrasia se va instala din nou.

O modalitate eficienta de a mentine un nivel de umiditate optim in camere o reprezinta folosirea dezumidificatoarelor. Rolul acestora este de a extrage excesul de umezeala. Functioneaza astfel: aerul este aspirat de un ventilator puternic, apoi este trecut printr-un sistem de evaporare-condensare, fara ca temperatura sa se modifice. Umezeala se transforma treptat in apa si se colecteaza intru-un bazin cu sistem de supraplin (cu oprire automata si avertizare). Dezumidificatoarele contin si un sistem de control al umiditatii care mentine automat gradul de umiditae dorit.

Metoda electro-osmotica consta in introducerea in perete a unor anozi electrici de joasa tensiune, realizati din titan. Gaurile se fac cat mai aproape de fundatia casei, in peretii exteriori. Umezeala este respinsa spre parta inferioara a zidului si trimisa in pamant. Aceasta solutie prezinta o garantie de 30 de ani.

Citește si: Cinci sfaturi utile dacă v-ați decis să zugrăviți singuri casa

Batoanele congelate reprezinta o solutie moderna si eficienta de protectie impotriva mucegaiului pentru o perioada lunga de timp (peste 20 de ani). Procedeul consta in introducerea acestor batoane in gauri facute la 11 cm distanta intre ele, cat mai aproape de fundatia casei sau a peretelui ce prezinta probleme. Adancimea gaurilor trebuie sa fie cu 2,5 cm mai mica decat adancimea peretilor.

O alta metoda consta in injectarea peretilor cu o pasta care stopeaza ascensiunea umiditatii in pereti si care intra in masa betonului.

Loading...

Comentarii

Newsletter