Tipuri de mobilier pentru bucatarie. Partea a IV-a

24 martie 2016 , 1494 afisari

Alegerea mobilierului de bucatarie este strans legata de o serie de caracteristici specifice acestei functiuni. Bucataria este un spatiu umed, in care exista tevi, chiuveta si electrocasnice, elemente care influenteaza, printre altele, alegerea tipului, dar si formei mobilierului.

Citește si: 7 idei creative de a aranja florile

Mobilierul de bucatarie din lemn stratificat se realizeaza prin tehnici traditionale, dar si tehnologie de ultima ora. Superioritatea lemnului stratificat este data nu doar de eleganta, ci si de rezistenta lemnului in timp. Lemnul stratificat are proprietati superioare fata de alte materiale deoarece nu este format dintr-un singur bloc de lemn, ci din mai multe straturi, ceea ce inlatura 100% aparitia crapaturilor si a nodurilor. Structura este foarte compacta, nu isi schimba forma si aspectul in timp.  

Lemnul stratificat este considerat un material contemporan de inalta calitate ce maximizeaza proprietatile lemnului traditional si elimina in totalitate micile imperfectiuni ale acestuia, pastrand totodata calitatile naturale ale lemnului masiv: eleganta, caldura, noblete. Prin aceste caracteristici, mobilierul din lemn stratificat se face usor de integrat in bucatariile contemporane.

In afara utilizarii in productia de mobilier, lemnul stratificat are multe alte intrebuintari, cum ar fi la fabricarea grinzilor pentru sarpanta, scari, ferestre, usi si in industria barcilor.

Citește si: Cinci sfaturi utile dacă v-ați decis să zugrăviți singuri casa
Loading...

Comentarii

Newsletter