Tipuri de mobilier pentru bucatarie. Partea a III-a

23 martie 2016 , 1645 afisari

Alegerea mobilierului de bucatarie este strans legata de o serie de caracteristici specifice acestei functiuni. Bucataria este un spatiu umed, in care exista tevi, chiuveta si electrocasnice, elemente care influenteaza, printre altele, alegerea tipului, dar si formei mobilierului.

Citește si: 7 idei creative de a aranja florile

Lemnul este un material ecologic folosit la scara larga: constructii, tamplarie, mobilier, accesorii, decoratiuni etc. Frumusetea si nobletea acestui material sunt cel mai bine evidentiate atunci cand este utilizat in productia de mobilier. Un mare avantaj al lemnului consta in faptul ca se potriveste oricarui stil de amenajare si ofera posibilitatea finisarii in nenumarate nuante.

Mobilierul din lemn masiv trebuie integrat intr-un mediu care respecta anumite cerinte legate de temperatura la care este expus si nivelul de umiditate. Aceste cerinte difera in functie de esenta lemnoasa utilizata in producerea mobilierului. Spre deosebire de alte materiale realizate la fabricarea mobilierului de bucatarie, lemnul masiv are ce mai mare durata de viata, dar, in acelasi timp, necesita o atentie sporita. De exemplu schimbarile bruste de temperatura si umiditate pot duce la deteriorarea acestuia.

Mobilierul de bucatarie din lemn masiv ofera totodata eleganta si frumusete. Dat fiind caracterul natural, aspectele precum existenta nodurilor aparente sau ascunse, variatiile de culoare si de fibra, nu afecteaza integritatea structurala a lemnului. De aceea, fiecare piesa este unica.

Citește si: Cinci sfaturi utile dacă v-ați decis să zugrăviți singuri casa

Intretinerea corecta a mobilierului din lemn masiv ii poate asigura o viata lunga si un aspect la fel de placut. Mai multe detalii despre intretinerea acestui tip de mobilier gasiti aici.

Comentarii

Newsletter