Obiceiuri care distrug mobilierul si alte suprafete din lemn

30 martie 2016 , 1120 afisari

Mobilierul din lemn este rezistent, durabil si foarte placut, atat timp cat este intretinut corespunzator. Anumite obiceiuri sau greseli ii pot afecta mai mult sau mai putin aspectul. Iata 5 dintre ele.

Citește si: 7 idei creative de a aranja florile

1. Amplasarea mobilierului in spatii umede

Temperatura ideala in incapere pentru mobilierul din lemn este de aproximativ 20 - 25 de grade C, cu o umiditate de 40%. Daca aerul este prea umed, lemnul absoarbe excesul de umiditate din casa. De asemenea, mobila este afectata in spatiile in care exista igrasie si mucegai.

2. Pastrarea mobilei in spatii in care au loc schimbari bruste de temperatura

Citește si: Cinci sfaturi utile dacă v-ați decis să zugrăviți singuri casa

Lemnul este sensibil la conditiile din mediul ambiant. O schimbare brusca de temperatura poate face ca mobilierul sa se umfle sau sa crape, mai ales daca este nou.

3. Asezarea mobilierului in locuri insorite

Mobila din lemn masiv nu trebuie asezata la soare sau in camere foarte luminoase, cu ferestre neacoperite. Draperiile, perdelele sau storurile asigura umbra necesara si protejeaza mobila de razele soloare.

4. Patarea mobilei cu lichide fara a interveni

Citește si: Cum să-ţi faci o măsuţă de cafea dintr-un buştean

Varsarea lichidelor pe mobilier se numara printre accidentele casnice, insa nu aceasta este problema reala, ci faptul ca nu se intervine la timp. Orice lichid neabsorbit distruge suprafata lemnului. Aceste suprafete trebuie sterse imediat.

5. Lezarea mobilierului

Picioarele cauciucate ale unor accesorii lasa de multe ori urme pe lemn. Aspectul lemnului poate fi afectat si prin asezarea vaselor fierbinti direct pe masa sau pe mobila neprotejata.

 

Comentarii

Newsletter