Mobilier compact pentru o bucatarie mica

05 noiembrie 2009 , 4075 afisari

Forma camerei influenteaza designul mobilierului si modalitatea de aranjare a acestuia. Mobila de bucatarie se poate aseza pe un singur perete sau pe mai multi in forma de L sau de U. Frecventa cu care se gateste, precum si cantitatea de alimente sau vase ce se doresc depozitate in bucatarie influenteaza alegerea dimensiunilor mobilierului.

Latimea blatului de lucru trebuie sa fie cu 2-3 cm mai mare in partea frontala decat cea a corpurilor de dedesubt si cu 5-6 cm mai mare in partea din spate, pentru a permite trecerea tevilor si a instalatiilor. De asemenea, se recomanda ca dulapurile suspendate sa atinga la marginea superioara inaltimea de maximum 180 cm, pentru a fi accesibile unei persoane cu dimensiuni medii.

Dotarea mobilei cu accesorii metalice (rafturi de depozitare a vaselor sau pentru cosul de gunoi) asigura o mai mare eficienta in folosirea ustensilelor.

 

Atentie!

Verifica piesele de mobilier pentru ca acestea pot avea mici defecte! Daca mobilierul are sertare culisante trebuie probat daca se deschid usor si pana la capat. Sertarele culisante (pe role) pot fi realizate din accesorii de slaba calitate, ceea ce va duce la o uzare rapida si la o manevrare mai dificila.

Controleaza usile, modul de deschidere, materialul din care sunt fabricate balamalele.

Loading...

Comentarii

Newsletter