Fabrica de mobilă amenajată sub forma unei galerii de artă

10 ianuarie 2017 , 527 afisari

Sancal nu este un producător de mobilier oarecare. Piesele care poartă marca Sancal sunt obiecte de design speciale, ce fac turul planetei pe la toate târgurile mari de profil, în timp ce fabrica este o adevărată galerie de artă pe care o poate vizita oricine. 

Citește si: Confectioneaza singur un cuier modern, minimalist

Povestea începe acum 43 de ani

Compania este o afacere de familie 100% a cărei poveste începe cu vreo 43 de ani în urmă, în garajul lui Santiago Capena care avea pe atunci doar 20 de ani, dar multă ambiție și determinare. Desena singur, crea modele de scaune clasice, tăia, cosea și mergea pe la clienți să își vândă produsele. Cu timpul, cererea a crescut, iar în afacere i s-au alăturat fratele și soția. 

Momentul de cotitură a fost după căderea regimului lui Franco, care a însemnat pentru Sancal o schimbare majoră de stil. Dacă până atunci scaunele erau doar o serie de tipare clasice, de acum Franco își pune imaginația la contribuție și reușește să țină pasul cu noile vremuri, creând modele care vor deveni peste timp iconice. 

În anii ’90, compania a început să colaboreze cu designeri din exteriorul ei și cu arhitecți, devenind poate ceva mai comercială și tot acum este momentul în care a început să și exporte. 

Citește si: 3 proiecte simple de bricolaj pentru un dormitor mai vesel

Fabrica de mobilă ca o galerie de artă

În prezent, la cârma companiei se află Concha, fata cea mare a lui Santiago, care împreună cu echipa ei a și avut ideea de a amenaja fabrica sub forma unei galerii de artă pentru a putea fi vizitată de oricine.

Fabricile de mobilă pot fi plictisitoare și zgomotoase, dar nu e cazul Sancal. Anul trecut, când au aniversat 40 de ani de la înființare, au marcat momentul printr-o reamenajare a fabricii care a durat vreo cinci luni. 

Citește si: Cateva idei simple pentru mascarea caloriferului

Fiecare departament arată ca un mic showroom, iar piesele sunt puse într-un context anume astfel încât vizitatorul să poată înțelege cam cum ar arăta acestea într-o cameră. Pereții poartă semnăturile unor artiști contemporani talentați: Agostino a realizat o pictură murală care ilustrează obiceiurile locale de prelucrare a materialelor, Zosen a decorat un zid gri cu personaje vibrante, în timp ce Ricardo Cavolo a înfrumsețat secția de tapițerie cu o pictură murală simpatică.

Fabrica de află în apropiere de Alicante, Spania.

Foto: www.sancal.com

Citește si: Șase idei simple pentru balconul casei tale

Comentarii

Newsletter