Montarea caloriferului pe parapetul loggiei

13 decembrie 2010 , 842 afisari

Este vorba de o operatie obligatorie atunci cand se recurge la recuperarea balconului in aria utila a locuintei si anume, montarea caloriferului pe parapetul fostului balcon. Deoarece vechea fereastra este eliminata in acest proces, panoul radiant va trebui sa fie reamplasat sub noua zona vitrata, cea de deasupra fostului parapet. Aceasta pentru ca exista o regula care impune montarea sursei de caldura in zonele cu cel mai ridicat grad de transfer termic.

In cazul de fata, fostul parapet al loggiei a fost supus unui serios proces de termoizolatie inainte de montarea caloriferului.

Etape de lucru:

  1. Lucrarile au inceput numai dupa ce au fost montate ferestrele termoizolante. Prima etapa a constat in realizarea cadrului viitorului shelet metalic. S-au folosit ghidaje de tipul UW 30.
  2. Constructia scheletului a continuat cu masurarea, taierea si fixarea in profilele-ghidaj a profilelor CD 60. Dupa ce au fost introduse cu ambele extremitati in ghidaje, pozitia lor a fost verificata cu polobocul.
  3. Odata stabilita pozitia verticala perfecta, profilele CD 60 au fost fixate definitiv in suruburi autofiletante. In timpul acestui proces s-a avut grija ca profilele sa nu devieze de la pozitia corecta.
  4. In etapa urmatoare s-a trecut la montarea primului strat termoizolant. Ca material a fost folosit polistirenul expandat cu grosimea de 3 cm. Acesta a fost masurat la dimensiunile necesare, dupa care a fost taiat cu ajutorul cutter-ului.
  5. Placile din polistiren au fost aplicate pe parapetul fostei loggii prin lipire. Pentru aceasta a fost preparat ipsosul adeziv, acesta fiind ulterior aplicat pe perete in puncte.
  6. In procesul de fixare a placilor au fost urmarite cu atentie zonele de imbinare dintre acestea. Aceasta deoarece izolatia are de suferit daca intre placi raman spatii goale.
  7. Etapa cu numarul trei a presupus montarea ultimului strat izolant. Pentru acesta au fost folosite placile de gips-carton care au fost fixate pe structura metalica in suruburi autofiletante.
  8. Imbinarile dintre placi au fost armate cu plasa de fibra de sticla, iar toate capetele de suruburi au fost chituite. Dupa ce suprafata a fost slefuita si zugravita, a fost montat si caloriferul din otel.

 

Loading...

Comentarii

Newsletter