Evacuarea condensului aparatului de aer conditionat

15 septembrie 2009 , 2159 afisari

Atunci cand se monteaza un aparat de aer conditionat intr-o incapere, solutia standard este directionarea in afara cladirii a conductei prin care este evacuat condensul aparatului de aer conditionat. Dar in continuare vom prezenta o solutie mai putin intalnita in asemenea situatii.

In cazul de fata proprietarul nu a dorit sa perforeze peretele, pentru a nu crea o punte termica intre interior si exterior, si nici sa lase apa rezultata din condens sa se scurga pe trotuarul din fata casei. Pentru a rezolva situatia, a fost montata o conducta din PVC in interiorul camerei. Aceasta a fost conectata la conducta de scurgere a apei pluviale montata la baza imobilului. Conducta din PVC a fost integrata in straturile de finisaj ale camerei, in felul acesta fiind rezolvat si aspectul estetic.

Etape de lucru:

1. Conectarea la conducta pluviala
Initial, in timpul lucrarilor de izolare a fundatiei cladirii, a fost facuta conexiunea intre conducta pluviala si interiorul camerei. La aceasta a fost conectata o prima parte a conductei din PVC.

2. Crearea santului pentru montaj
In functie de acest prim segment, a fost stabilit locul de montaj al aparatului de aer conditionat. Intre cele doua elemente s-a sapat un sant in perete, in care urmeaza sa fie montata conducta.

3. Montarea cotului
In partea superioara a conductei, in zona in care se va realiza conexiunea cu aparatul de aer, a fost montat un cot. Acesta are rolul sa compenseze grosimea straturilor de finisaj.

4. Ajustarea conductei
Lungimea santului din perete a fost proiectata pe conducta din PVC. Aceasta din urma a fost taiata ulterior cu ajutorul unei pânze abrazive montate pe ferastraul pendular.

5. Mufarea conductei
Taiata la dimensiunile necesare, conducta a fost mufata mecanic in segmentul deja montat in partea inferioara a peretelui. Ea a fost fixata provizoriu inaintea lucrarilor de finisaj.

6. Montajul plasei de armare
Pe peretele de caramida a fost montata plasa de armare din fier-beton. Aplicarea acesteia in zona conductei din PVC a fost facuta cu atentie pentru ca pozitia ei sa nu fie afectata.

7. Tencuirea peretelui
Dupa ce plasa a fost fixata, s-a trecut la tencuirea peretelui. Trei saptamâni mai târziu, pe perete a fost construita a structura din profile metalice in care a fost introdus un strat de vata minerala cu folie metalica.

8. Placarea cu gips-carton
Ultimul strat de finisaj a fost realizat din placi de gips-carton. Placa din zona conductei a fost perforata inainte de fixarea definitiva, astfel incât sa se poata face conexiunea cu conducta de condens a aparatului de aer conditionat.

Loading...

Comentarii

Newsletter