Dezaburirea oglinzii din baie

31 august 2010 , 2655 afisari

 

Daca esti barbat, stii sigur despre ce vorbesc. Iti place sa te barbieresti dimineata, si o faci intotdeauna dupa dus, ca perii sa fie ceva mai moi. Totul ar merge ca la carte, daca oglinda nu s-ar aburi complet in timpul in care tu te relaxezi sub apa curgatoare.

Sigur, un ventilator de baie rezolva problema, dar trebuie sa astepti vreo cinci minute dupa dus, cit aspira el aburii. Daca ai norocul sa ai o baie cu fereastra, nu-ti ramine decat sa o deschizi- dar nici asta nu rezolva lucrurile mai repede, si-n plus s-ar putea sa-ti faca si curentul ceva probleme, mai ales daca afara e frig.

Chiar sa nu mai fie nicio alta solutie? Ba da, este, si solutia aceasta se cheama folie de incalzit oglinda. O gasesti foarte usor, dand cautare dupa „dezaburire oglinda baie” (in engleza gasesti rezultate cu „mirror heat”), dar eu o sa-ti ofer si doua sau trei surse, spre capatul articolului. Pana atunci, hai sa vedem despre ce e vorba.

Pe scurt, e vorba despre o folie extrem de subtire (in genere, de 0.4- 0.5mm), autoadeziva, care se monteaza pe spatele oglinzii si se leaga, de obicei, la instalatia de iluminat a baii (pentru ca lampa din baie este cel mai apropiat loc de oglinda; daca vrei, insa, poti face un circuit separat pentru aceasta folie, si poti pune un intrerupator). Consumul unei asemenea folii este comparabil cu al unui bec mediu, deci nu trebuie sa te simti prea vinovat nici fata de mediu, nici fata de bugetul familial.

Sfatul meu este sa cauti neaparat o folie dublu laminata, pentru a fii cu adevarat sigur ca pericolul unui scurtcircuit este exclus.

Cat costa? Depinde de fabricant, de marimea foii, de „amanuntul” ca este, sau nu, dublu laminata. Uite, eu am gasit preturi cuprinse intre 50 lei si 200 de lei, deci as fi putut opta linistit. Sigur te vei descurca cel putin la fel de bine ca mine!

Loading...

Comentarii

Newsletter