Cum se intretin cazile de baie cu hidromasaj

16 februarie 2011 , 2422 afisari

Persoanele care detin acasa o cada de baie cu hidromasaj ii cunosc din plin beneficiile: efecte terapeutice impotriva durerilor si de diminuare a stresului. Insa trebuie cunoscut si faptul ca aceasta poate reprezenta motive de raspandire a bacteriilor, ce pot provoca alergii sau chiar afectiuni pulmonare. De exemplu, cand unitatile de conducte sunt utilizate si apoi uscate, apa ramane in conducte, iar aceasta contine reziduurile oricarei bai, care probabil au fost adaugate apei din cada.

Deoarece interiorul conductei este cald si umed, acesta ofera un mediu ideal pentru stimularea cresterii bacteriilor. Prin urmare, cand se umple din nou cada si pompa este pornita, orice crestere bacteriana este circulata in apa din cada.

Pentru curatarea cazilor de baie cu hidromasaj este recomandat sa folosesti o carpa moale sau un burete si un agent de curatare nontoxic. Curatarea cazii o poti face in felul urmator: umpli cada cu apa limpede si adaugi un agent de curatare fara spuma, de preferat, un dezinfectant. Apoi pornesti pompa timp de aproximativ zece minute. Este indicat sa nu te atingi de cada timp de o ora.

Porneste din nou pompa timp de cateva minute. Apoi este necesar sa evacuezi apa si sa speli sistemul cu apa curata, limpede. Acest proces trebuie reluat permanent in functie de gradul de utilizare al cazii. Specialistii interzic folosirea uleiurilor de baie sau a altor substante similare (de ex., uleiuri eterice, bai de namol etc.). De asemenea, sunt contraindicate substantele abrazive, solventii si produsele decalcifiante.

Comentarii

Newsletter