5 sfaturi pentru realizarea iluminatului de exterior

12 decembrie 2016 , 2627 afisari

Iluminatul artificial se face atat pentru interiorul, cat si exteriorul casei. La instalarea corpurilor de iluminat de exterior este indicat sa urmariti arhitectura si liniile casei.

De asemenea, este bine sa mentineti un echilibru intre iluminatul casei, arbustilor si iluminatul solului. De exemplu, daca iluminati arbustii sau copacii din partea stanga, veti fi nevoiti sa generati un iluminat si din partea dreapta.

Luminile arata intotdeauna bine daca inaltimea este variata. Incercati, deci, sa incadrati un iluminat pentru sol, precum si altul pentru corpuri cu inaltime mare (copaci, casa etc.).

Citeste si: Alegerea sistemului de iluminat exterior al casei

Nu uitati aleea casei. Acest lucru poate fi facut cu corpuri de iluminat incastrate in asfalt sau cu corpuri ornamentale tip «pitic de gradina», metode de amplasare ce realizeaza un ghidaj si un volum al peisajului.

Este bine sa stiti ca senzorii de iluminat exterior, in combinatie cu un intrerupator crepuscular ajuta la economii de energie substantiale si sporesc siguranta casei. Punctul de interes al casei este usa de la intrare, asa ca neaparat lumina trebuie focalizata in aceasta zona.

Loading...

Comentarii

Newsletter