Tablouri din pietre de rau

18 octombrie 2010 , 2450 afisari

Incearca si tu, mai ales ca materialele sunt usor de procurat, pasii, usor de realizat, iar efectul este extraordinar!

Materiale necesare:

 • panza intinsa pe un cadru
• placa din lemn
• spray auriu decorativ
• pensula plata
• silicon
• pietre de diferite forme
• vopsea acrilica neagra

 Cateva sfaturi!

Poti sa faci un singur tablou, dar, pentru un efect decorativ deosebit, recomandarea noastra este sa realizezi un ansamblu.

Materialele necesare, adica nisip si pietricele de rau, le poti procura chiar in concediul din aceasta vara. Daca esti insa nerabdator sa treci la treaba, poti sa cumperi pietre decorative din magazinele de decoratiuni interioare

Pietrele se lipesc pe o placa de lemn sau pe orice alt suport realizat dintr-un material tare, care sa nu cedeze sub greutatea pietrelor. 

Alege ca fundal pentru tablou o panza a carei culoare sa se armonizeze cu restul amenajarii.

 1. Pentru simetrie, foloseste placute de lemn cu aceleasi dimensiuni. Vopseste-le in negru, apoi lasa-le la uscat. Nu uita sa aplici vopseaua nediluata, pentru a obtine un negru intens.

 2. Pentru aranjarea pietrelor, traseaza cu creionul diverse linii ajutatoare. Lipeste pietrele una cate una, cu silicon transparent, si umple spatiile dintre ele cu pietricele marunte sau cu nisip.

 3. Pentru un efect glamour, foloseste un spray auriu pentru pietre. Dupa ce s-a uscat intregul model, lipeste placuta pe panza. Pentru lipire utilizeaza silicon, deoarece pietrele sunt grele.

Articolul a fost scris pe baza cartii Idei creative 15 - Decoratiuni interioare, Motive africane si asiatice publicata de Editura Casa.

B-dul Decebal nr. 2, bl. C53 ap. 12 Oradea, Romania
Tel: + 40 359 464 363
Fax: + 40 359 800 941
e-mail: [email protected]
www.edituracasa.ro

 

Comentarii

Newsletter